Antena 3 CNN Externe Ucraina cere Rusiei gaze mai ieftine. În lipsa unui acord, ucrainenii vor cumpăra gaze ruseşti din Germania

Ucraina cere Rusiei gaze mai ieftine. În lipsa unui acord, ucrainenii vor cumpăra gaze ruseşti din Germania

Ucraina cere Rusiei gaze mai ieftine. În lipsa unui acord, ucrainenii vor cumpăra gaze ruseşti din Germania
Sursa foto: Foto: karadeniz-press.ro
14 Mar 2012   •   18:51

Ucraina şi-a exprimat intenţia de a cumpăra gaze ruseşti din Germania, dacă Rusia, cu care autorităţile de la Kiev se află de mult timp în negocieri, va refuza să reducă preţul, a declarat premierul ucrainean Mikola Azarov, adăugând că astfel de achiziţii ar fi mai ieftine, transmite Reuters.
   
"Dacă negocierile cu Rusia nu vor avea succes, Ucraina va cumpăra gaze ruseşti de la o companie germană, care vor fi mai ieftine decât dacă ar fi achiziţionate direct din Rusia", se arată într-un comunicat al Partidului Regiunilor, condus de Azarov.
   
Compania ucraineană de stat Naftogaz intenţionează să cumpere gaze de la grupul german RWE, a precizat Azarov.
   
Analiştii consideră că astfel de achiziţii sunt posibile doar în cantităţi foarte mici, având în vedere că sistemul ucrainean de conducte este proiectat să pompeze gaze în direcţie opusă şi este folosit în prezent pentru tranzitul gazelor ruseşti către Europa.
   
Ucraina încearcă de mult timp să revizuiască acordul de achiziţii de gaze încheiat cu Rusia în 2009, afirmând că preţul de 416 dolari pentru o mie de metri cubi, plătit în primul trimestru, este exorbitant.
   
Autorităţile de la Moscova nu vor modificarea tarifului decât în schimbul unei participaţii la compania ucraineană care administrează conductele.
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close