Antena 3 CNN Externe Ucraina a confirmat întâlnirea cu Rusia în Belarus, anunță consilierul prezidențial rus

Ucraina a confirmat întâlnirea cu Rusia în Belarus, anunță consilierul prezidențial rus

Un consilier prezidențial rus a declarat duminică că Ucraina a confirmat că se va întâlni cu delegația Federației Ruse în regiunea Gomel din Belarus, fără a oferi detalii despre cine va reprezenta partea ucraineană, au informat duminică agențiile de presă de stat ruse.

Ucraina a confirmat întâlnirea cu Rusia în Belarus, anunță consilierul prezidențial rus
Sursa foto: Twitter/ Russian Arms Control Delegation in Vienna
de Georgiana Adam    |    27 Feb 2022   •   15:24

”Literal, în jurul orei 15:00, am primit confirmarea discuțiilor, discuțiile vor avea loc în regiunea Gomel, așa cum am sugerat”, a declarat Vladimir Medinsky, consilier al președintelui rus Vladimir Putin și șef al delegației ruse, potrivit Agenției de știri de stat rusă TASS.


 
”Acum se elaborează traseul și se selectează cel mai optim punct de pe teritoriul regiunii Gomel, unde se va asigura securitatea maximă pentru partea ucraineană. La noi, garantam 100% siguranta traseului, pasajului si vom astepta în acest loc o delegație a administratiei ucrainene”, a mai spus acesta.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică mai devreme că ar fi dispus să poarte discuții cu Rusia, dar a respins o întâlnire pe teritoriul Belarusului, care a fost o rampă de lansare pentru invadarea Ucrainei de către Rusia.

Negocierile dintre delegațiile Ucrainei și Rusiei vor avea loc la granița dintre Ucraina și Belarus în regiunea Gomel, potrivit presei ruse.

"Fără nicio precondiție. Acest lucru este important. Ei au inițiat. Vom avea o delegație foarte corectă", a spus o sursă din guvernul ucrainean.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close