Antena 3 CNN Externe Ucraina s-ar putea diviza în mai multe state - previziunea făcută de un înalt oficial rus

Ucraina s-ar putea diviza în mai multe state - previziunea făcută de un înalt oficial rus

Ucraina s-ar putea dezintegra "în mai multe state" din cauza politicii ţărilor occidentale, a declarat astăzi secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, într-un interviu acordat oficiosului rus Rossiiskaia Gazeta.

Ucraina s-ar putea diviza în mai multe state - previziunea făcută de un înalt oficial rus
Sursa foto: hepta
de Gabriel Dano    |    26 Apr 2022   •   20:35

"Rezultatul politicii Occidentului şi al regimului de la Kiev, aflat sub controlul acestuia, nu poate fi decât dezintegrarea Ucrainei în mai multe state", a afirmat Patruşev, adăugând că "scenariile tragice ale crizelor mondiale din ultimii ani şi de astăzi sunt provocate de Washington", potrivit EFE.

Nikolai Patruşev s-a pronunţat în favoarea planurilor de "demilitarizare" a Ucrainei în cadrul "operaţiunii speciale militare" ruse pe motiv că reînarmarea ţării vecine ar "reprezenta o ameninţare pentru Rusia", inclusiv din punctul de vedere al "dezvoltării şi utilizării armelor nucleare, chimice şi biologice".

"În încercarea de a zdrobi Rusia, americanii - prin protejaţii lor de la Kiev - au decis să creeze un antipod la ţara noastră, alegând cu cinism Ucraina pentru aceasta şi încercând să dezbine un popor, în esenţă, unit", a spus Patruşev, fost director FSB (ex-KGB).

Acesta a subliniat că "astăzi, singurul lucru care uneşte popoarele care trăiesc în Ucraina este frica de barbaria batalioanelor naţionaliste".

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Nikolai Patruşev
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close