Antena 3 CNN Externe Ucraina doreşte să obţină 16,5 miliarde dolari de la FMI

Ucraina doreşte să obţină 16,5 miliarde dolari de la FMI

Ucraina doreşte să obţină 16,5 miliarde dolari de la FMI
05 Noi 2008   •   11:16

Preşedintele Parlamentulu Ucrainean a mers la Washington marţi pentru a se întâlni cu şeful Fondului Monetar Internaţional pentru a avea discuţii referitoare la un împrumut de 16,5 miliarde de dolari pe care speră ca ţara să îl obţină.
Vinerea trecută, Parlamentul de la Kiev a arpobat un set de măsuri necesar pentru a primi creditul, în vreme ce statul se luptă cu criza economică globală.
Un comunicat al Radei Supreme arată că Arseni Iaţeniuk a mers de urgenţă la Washington, iar în timpul vizitei urmează a se întâlni cu directorul FMI Dominique Strauss-Kahn şi preşedintele Băncii Mondiale Robert Zoellick. FMI a anunţat încă de acum nouă zile împrumutul de urgenţă, dar a cerut ca Ucraina să adopte unele legi care să stabilizeze economia şi să modifice reglementările bancare.
Conform noilor legi, a fost creat un fond de stabilizare pentru a ajuta băncile să îşi plătească datoriile externe. De asemenea, guvernul va asigura o mai mare garanţie pentru depozitele bancare.
Criza financiară i-a speriat pe ucraineni, care s-au grăbit să îşi retragă economiile din bănci de teama ca aceasta să nu se prăbuşească. Peste trei miliarde de dolar au fost retraşi în luna octombrie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Kiev FMI banca mondiala
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close