Ucraina doreşte să obţină 16,5 miliarde dolari de la FMI

05 Noi 2008   •   11:16
Ucraina doreşte să obţină 16,5 miliarde dolari de la FMI

Preşedintele Parlamentulu Ucrainean a mers la Washington marţi pentru a se întâlni cu şeful Fondului Monetar Internaţional pentru a avea discuţii referitoare la un împrumut de 16,5 miliarde de dolari pe care speră ca ţara să îl obţină.
Vinerea trecută, Parlamentul de la Kiev a arpobat un set de măsuri necesar pentru a primi creditul, în vreme ce statul se luptă cu criza economică globală.
Un comunicat al Radei Supreme arată că Arseni Iaţeniuk a mers de urgenţă la Washington, iar în timpul vizitei urmează a se întâlni cu directorul FMI Dominique Strauss-Kahn şi preşedintele Băncii Mondiale Robert Zoellick. FMI a anunţat încă de acum nouă zile împrumutul de urgenţă, dar a cerut ca Ucraina să adopte unele legi care să stabilizeze economia şi să modifice reglementările bancare.
Conform noilor legi, a fost creat un fond de stabilizare pentru a ajuta băncile să îşi plătească datoriile externe. De asemenea, guvernul va asigura o mai mare garanţie pentru depozitele bancare.
Criza financiară i-a speriat pe ucraineni, care s-au grăbit să îşi retragă economiile din bănci de teama ca aceasta să nu se prăbuşească. Peste trei miliarde de dolar au fost retraşi în luna octombrie.
Antena3.ro

ExitPOLL
Parteneri
x close