Antena 3 CNN Externe Ucraina fierbe. Scene cutremurătoare, în acest weekend la Doneţk. Peste 40 de oameni au murit

Ucraina fierbe. Scene cutremurătoare, în acest weekend la Doneţk. Peste 40 de oameni au murit

Ucraina fierbe. Scene cutremurătoare, în acest weekend la Doneţk. Peste 40 de oameni au murit
de O.P.    |    02 Feb 2015   •   07:20

Luptele din estul Ucrainei s-au soldat în acest weekend cu peste 40 de victime. Mai multe oraşe din zonă sunt scena unor violente confruntări între armată şi separatişti, în care au murit şi mulţi civili.

Armistiţiul nu mai este respectat, iar şansele opririi imediate a luptelor au fost spulberate de eşecul negocierilor de la Minsk. Ambele tabere se acuză pentru eşecul discuţiilor.

La Doneţk, exploziile obuzelor de artilerie au devenit parte din viaţa cotidiană. Tot mai mulţi civili cad însă victime bombardamentelor, odată cu intensificarea luptelor.

Spitalele sunt pline de răniţi. Printre ei, şi o tânără de 22 de ani, o poliţistă. A rămas fără mâna dreaptă şi fără piciorul stâng, în urma exploziei unui proiectil, într-o staţie de autobuz.

În centrul Doneţkului, un alt bombardament a făcut victime civile. O femeie a găsit cadavrul soţului doborît de schije, chiar lângă maşina lui.

La Minsk însă, negocierile dintre guvernul ucrainean şi reprezentanţii separatiştilor s-au încheiat fără rezultat. Delegaţiile au plecat de la convorbiri acuzându-se reciproc de intransigenţă, semn că luptele nu se vor opri curând în estul Ucrainei. Potrivit estimărilor, conflictul a făcut peste 4800 de morţi.



×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close