Antena 3 CNN Externe UCRAINA, în faţa unei alegeri extrem de grele: "Eu voi lupta până la capăt"

UCRAINA, în faţa unei alegeri extrem de grele: "Eu voi lupta până la capăt"

UCRAINA, în faţa unei alegeri extrem de grele: "Eu voi lupta până la capăt"
de O.P.    |    02 Apr 2014   •   05:59

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a promis marţi că va lupta "până la capăt" pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din 25 mai, în pofida îndemnurilor forţelor proeuropene de a înainta o candidatură comună, şi anume cea a miliardarului Petro Poroşenko, favorit în sondaje.

"Voi participa şi mă voi lupta până la capăt la alegerile prezidenţiale", a afirmat fosta opozantă Iulia Timoşenko, în vârstă de 53 de ani, ieşită din închisoare pe 22 februarie, chiar în ziua destituirii preşedintelui Viktor Ianukovici.

Fostul campion la box, Vitali Kliciko, s-a retras sâmbătă din cursa prezidenţială, considerând că "forţele democratice" trebuie să prezinte o singură candidatură şi să-l sprijine pe favoritul în sondaje, deputatul miliardar Petro Poroşenko, proprietarul societăţii Roshen.

"Îl susţin pe Poroşenko. Eu şi familia mea cumpărăm şi mâncăm ciocolată Roşen. Însă ucrainenii sunt cei care trebuie să facă alegerea, nu politicienii cu acorduri în culoare", a replicat fostul premier ucrainean, Iulia Timoşenko, care a fost învinsă de Viktor Ianukovici în 2010.

 

×
Subiecte în articol: alegeri Ucraina Proteste Ucraina

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close