Antena 3 CNN Externe Ucraina, în pragul unei REVOLUŢII. Zeci de mii de protestatari au manifestat în Piaţa Independenţei din Kiev

Ucraina, în pragul unei REVOLUŢII. Zeci de mii de protestatari au manifestat în Piaţa Independenţei din Kiev

Ucraina, în pragul unei REVOLUŢII. Zeci de mii de protestatari au manifestat în Piaţa Independenţei din Kiev
de S.T.    |    05 Ian 2014   •   21:55

Zeci de mii de susţinători ai opoziţiei ucrainene s-au adunat duminică în Piaţa Independenţei din Kiev, cu toate că liderii celor trei partide de opoziţie din Ucraina declaraseră iniţial că nu vor desfăşura nicio acţiune înainte de Crăciun, care se sărbătoreşte în Ucraina la fel ca în Rusia pe stil vechi la 7 ianuarie, informează duminică agenţia de presă ITAR-TASS, potrivit Agerpres.

Conform mass-media ucrainene, la miting au participat mai multe zeci de mii de oameni, iar după încheierea sa, în jurul orelor 16.00, majoritatea s-au întors la casele lor, în piaţă rămânând totuşi peste 3.000.

De la sfârşitul lunii noiembrie, în fiecare duminică în Piaţa Independenţei din Kiev se desfăşoară ample manifestaţii, care adună mii chiar şi zeci de mii de persoane care cer autorităţilor reluarea procesului de integrare europeană, demisia guvernului şi pedepsirea celor vinovaţi de utilizarea forţei împotriva demonstranţilor.

×
Subiecte în articol: Ucraina miting Proteste Ucraina
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close