Antena 3 CNN Externe Ucraina şi-a închis graniţele cu România şi Ungaria din cauza avariilor la infrastructura energetică

Ucraina şi-a închis graniţele cu România şi Ungaria din cauza avariilor la infrastructura energetică

Ucraina a anunţat, astăzi, că a închis graniţele cu România şi Ungaria din cauza avariilor la reţeaua energetică a ţării.

de Alin Tarnovschi    |    24 Noi 2022   •   14:51

Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina a anunațat, joi, că punctele de trecere a frontierei cu România și Ungaria au fost închise.

"Din cauza lipsei de electricitate, înregistrarea persoanelor şi vehiculelor nu se desfăşoară la punctul de control Solotvino (Slatina), la frontiera cu România, nici la posturile de control din Kosino (Koson) şi Dzvinkove, la frontiera cu Ungaria", a transmis SEF, potrivit Agerpres.

Forţele armate ale Rusiei au lovit, în ultimele zile, mai multe ţinte din infrastructura energetică a Ucrainei, iar bombardamentele au provocat pene uriaşe de curent în multe oraşe.

În această dimineaţă, capitala Kiev era afectată în proporţie de 70% în ceea ce priveşte numărul de locuinţe fără curent. De asemenea, alimentarea cu apă potabilă era parţială.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite să acționeze împotriva Rusiei în legătură cu atacurile aeriene asupra infrastructurii civile, care au aruncat din nou orașele ucrainene în întuneric și frig, în timp ce se instalează iarna.

Rusia a lansat miercuri un șir de rachete pe teritoriul Ucrainei, ucigând 10 persoane, forțând închiderea centralelor nucleare și întrerupând alimentarea cu apă și electricitate în multe locuri.

"Astăzi este doar o zi, dar am fost 70 de rachete. Aceasta este formula rusească de teroare. Toate acestea sunt îndreptate împotriva infrastructurii noastre energetice... Spitalele, școlile, transportul, cartierele rezidențiale, toate au avut de suferit", a declarat Zelenski.

Ucraina așteaptă să vadă "o reacție foarte fermă" din partea lumii la atacurile aeriene de miercuri, a adăugat el.

Ambasadorul american la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat că președintele rus Vladimir Putin a folosit „ca armă iarna pentru a provoca suferințe imense poporului ucrainean".

Președintele rus "va încerca să înghețe țara până la supunere", a adăugat ea.

×
Subiecte în articol: Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toţi comercianţii români sunt obligaţi acum să accepte plata cu cardul
x close