Antena 3 CNN Externe Ucraina, înfuriată de acţiunile ilegale ale Rusiei. Poroşenko vrea ca CE să ia măsuri împotriva ţării lui Putin

Ucraina, înfuriată de acţiunile ilegale ale Rusiei. Poroşenko vrea ca CE să ia măsuri împotriva ţării lui Putin

Ucraina, înfuriată de acţiunile ilegale ale Rusiei. Poroşenko vrea ca CE să ia măsuri împotriva ţării lui Putin
de O.P.    |    14 Iul 2014   •   06:19

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a cerut duminică Consiliului European să condamne comportamentul Rusiei, pe care a acuzat-o că introduce ilegal în ţara sa "material militar greu" şi că "atacă poziţii ale militarilor ucraineni".

Poroşenko a abordat acest subiect în cursul unei convorbiri telefonice cu preşedintele în exerciţiu al Consiliului European, Herman Van Rompuy, potrivit unui comunicat al preşedinţiei ucrainene.

"În cursul acestei convorbiri, Petro Poroşenko a îndemnat Uniunea Europeană să emită o hotărâre în legătură cu trecerea ilegală de material militar greu prin frontiera ruso-ucraineană şi cu atacul militarilor ruşi asupra poziţiilor militare" ucrainene, potrivit unui comunicat al preşedinţiei.

Un purtător de cuvânt al preşedinţiei ucrainene a afirmat că aceste acuzaţii nu se referă la anumite incidente recente, ci la "un ansamblu de fapte" survenite de la declanşarea conflictului cu separatiştii proruşi din estul Ucrainei.

Poroşenko i-a cerut interlocutorului său ca problema ucraineană să fie înscrisă pe ordinea de zi a viitorului Consiliu European din 16 iulie. Van Rompuy a dat asigurări că va respecta dorinţa părţii ucrainene.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close