Ucraina, înfuriată de acţiunile ilegale ale Rusiei. Poroşenko vrea ca CE să ia măsuri împotriva ţării lui Putin

de O.P.    |    14 Iul 2014   •   06:19
Ucraina, înfuriată de acţiunile ilegale ale Rusiei. Poroşenko vrea ca CE să ia măsuri împotriva ţării lui Putin

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a cerut duminică Consiliului European să condamne comportamentul Rusiei, pe care a acuzat-o că introduce ilegal în ţara sa "material militar greu" şi că "atacă poziţii ale militarilor ucraineni".

Poroşenko a abordat acest subiect în cursul unei convorbiri telefonice cu preşedintele în exerciţiu al Consiliului European, Herman Van Rompuy, potrivit unui comunicat al preşedinţiei ucrainene.

"În cursul acestei convorbiri, Petro Poroşenko a îndemnat Uniunea Europeană să emită o hotărâre în legătură cu trecerea ilegală de material militar greu prin frontiera ruso-ucraineană şi cu atacul militarilor ruşi asupra poziţiilor militare" ucrainene, potrivit unui comunicat al preşedinţiei.

Un purtător de cuvânt al preşedinţiei ucrainene a afirmat că aceste acuzaţii nu se referă la anumite incidente recente, ci la "un ansamblu de fapte" survenite de la declanşarea conflictului cu separatiştii proruşi din estul Ucrainei.

Poroşenko i-a cerut interlocutorului său ca problema ucraineană să fie înscrisă pe ordinea de zi a viitorului Consiliu European din 16 iulie. Van Rompuy a dat asigurări că va respecta dorinţa părţii ucrainene.

x close