Antena 3 CNN Externe Un angajat al spitalului a dat foc secției ATI cu o lumânare aprinsă în memoria unei victime COVID, în Ucraina. Cel puțin trei oameni au murit

Un angajat al spitalului a dat foc secției ATI cu o lumânare aprinsă în memoria unei victime COVID, în Ucraina. Cel puțin trei oameni au murit

Cel puțin trei pacienți internați la Terapie Intensivă au murit în urma unui incendiu declanșat într-un spital din orașul ucrainean Kosiv, anunță BBC.

Un angajat al spitalului a dat foc secției ATI cu o lumânare aprinsă în memoria unei victime COVID, în Ucraina. Cel puțin trei oameni au murit
Sursa foto: Twitter / Poliția Națională ucraineană
de Adrian Iclozan    |    29 Dec 2021   •   17:34

Potrivit sursei citate, incendiul a fost declanșat de o lumânare aprinsă în interior, în memoria unei persoane care a murit după ce s-a infectat cu coronavirus.

Agenția Interfax precizează că victimele decedate sunt două femei și un bărbat. Trei medici au suferit arsuri.

În total, patru persoane au fost rănite și sunt tratate pentru arsuri grave.

Surse oficiale spun că focul a izbucnit atunci când lumânarea a fost aprinsă în apropierea a cinci concentratoare de oxigen de un membru al personalului unității spitalicești.

"Ignoranța legilor elementare ale fizicii și disprețul față de regulile de siguranță au dus la aceste pierderi irecuperabile", au spus reprezentanții serviciilor de urgență.

Oxigenul pur din rezervoarele folosite în mod obișnuit în spitale - și care a fost folosit intens în terapia pacienților COVID - prezintă risc ridicat de declanșare a incendiilor.

Ancheta incendiului din Kosiv a fost preluată de procuratura locală.

Cazul se adaugă altor numeroase incidente similare, declanșate în mai multe locuri din lume, inclusiv în România, pe parcursul pandemiei.

BBC reamintește că în februarie anul curent au avut loc alte două incendii soldate cu morți în spitale din Ucraina.

În luna septembrie, cel puțin 14 oameni au pierit într-un incendiu declanșat într-un spital COVID improvizat, în Macedonia de Nord.

La momentul respectiv, oficialitățile au suspectat că a explodat un cilindru cu oxigen.

În decembrie 2020, 10 oameni au murit în flăcări la Gaziantep, în Turcia, iar în noiembrie s-a petrecut tragedia de la spitalul din Piatra Neamț, unde au murit, de asemenea, 10 pacienți.

×
Subiecte în articol: Kosiv incendiu morti
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close