Antena 3 CNN Externe Ucraina anunță că a dat lovitura pe Insula Șerpilor: "Continuăm până la eliberare!"

Ucraina anunță că a dat lovitura pe Insula Șerpilor: "Continuăm până la eliberare!"

Armata ucraineană a anunțat că operațiunile împotriva forțelor ruse de pe Insula Șerpilor continuă.

Ucraina anunță că a dat lovitura pe Insula Șerpilor:  "Continuăm până la eliberare!"
Sursa foto: Twitter / hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iun 2022   •   11:01

Serghei Bratciuk, purtătorul de cuvânt al administrației militare regionale Odesa, a precizat pe Telegram că are "vești bune" în legătură cu efectele atacurilor lansate de forțele Kievului.

"Armata noastră a lovit un alt sistem de rachete Panțîr", a afirmat oficialul ucrainean.

Panțîr este denumirea unei familii de sisteme anti-aeriene autopropulsate produse în Rusie, dotate cu rachete sol-aer cu rază medie.

Versiunea Panțîr-S1, cunoscută în nomenclatorul NATO drept SA-22 'Greyhound', poate angaja ținte multiple aflate la altitudini între 5 metri și și 15 kilometri și la distanțe între 200 de metri și 20 de kilometri.

Versiunea Panțîr-SM are o rază de angajament care crește la 40 de kilometri și poate detecta ținte aflate la 75 de kilometri.

Armata ucraineană: "Operațiunea continuă până la eliberarea completă a insulei!"

"Există confirmare din partea armatei privind distrugerea țintelor militare ale garnizoanei ruse (de pe insulă), a indicat Serghei Bratciuk.

"Vorbim de două complexe de rachete și tunuri antiaeriene, de o stație radar, de mai multe unități de vehicule și militari", a adăugat el.

Miercuri, Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării a precizat că "operațiunea va continua până la eliberarea totală a Insulei Șerpilor".

Ucraina a anunțat marți, în premieră, că a lansat atacuri pe Insula Șerpilor.

Ucraina anunță că a atacat Insula Șerpilor

Armata ucraineană a comunicat, marți, că a lansat mai multe lovituri aeriene pe insulă.

Comandamentul Operațional Sud a precizat că a folosit "lovituri direcționate", cu utilizarea diverselor mijloace militare.

Potrivit sursei citate, operațiunea militară este încă în desfășurare și necesită o "tăcere informațională" până la finalul misiunii, notează CNN.

Ministerul rus al Apărării a confirmat, la rândul său, că Ucraina a atacat din aer Insula Șerpilor, dar susține că operațiunea Kievului s-a încheiat cu un eșec.

Atacul inițial ar fi avut loc la primele ore ale dimineții de luni.

Rușii spun că ucrainenii au renunțat să debarce pe insulă după eșecul atacului aerian

"Ministerul Apărării al Federației Ruse anunță o tentativă a forțelor armate ucrainene de a cuceri Insula Șerpilor. Atacul nu a produs rezultate, întrucât nicio rachetă lansată nu și-a atins ținta", se spune într-un comunicat citat de agenția rusă RIA Novosti.

Conform sursei militare ruse, atacul a implicat 15 drone și lovituri efectuate cu lansatoare de rachete Tocika-U și Uragan, precum și tiruri de artilerie cu obuziere M-777 efectuate din poziții situate la vest de Odesa și pe insula Kubasnky.

Ministerul susține că armata rusă a distrus în aer 13 drone, patru rachete Tocika și 21 de rachete Uragan.

După respingerea atacului, ucrainenii ar fi renunțat să debarce pe insulă și ar fi atacat două platforme marine, comunică Ministerul rus al Apărării. 

Rușii mai spun că au replicat la atacul asupra platformelor de foraj marin cu tiruri de rachete Onyx care ar fi distrus obiective militare ucrainene lângă Odesa și pe insula Kubansky.

Foto interior: Sistem autopropulsat Panțîr-S1

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close