Antena 3 CNN Externe Ucraina rămâne fără muniție în lupta cu rușii din Donbas. Obuzele NATO, ultima resursă

Ucraina rămâne fără muniție în lupta cu rușii din Donbas. Obuzele NATO, ultima resursă

Serviciile de informații de la Kiev avertizează că Ucraina aproape a rămas fără muniție de artilerie în conflictul intens care se duce între forțele de apărare și trupele invadatoare pentru controlul regiunii Donbas.

Ucraina rămâne fără muniție în lupta cu rușii din Donbas. Obuzele NATO, ultima resursă
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    10 Iun 2022   •   15:11

"În prezent, războiul este unul de artilerie. Pe actualele linii de front este decis viitorul iar noi (ucrainenii) pierdem în ceea ce privește artileria.

Totul depinde în prezent de ce ne dă Occidentul. La 10 - 15 piese de artilerie rusești, Ucraina opune una singură. Partenerii vestici ne-au dat circa 10% din ce au", a spus Vadim Skibițki, adjunct al șefului informațiilor militare de la Kiev.

Potrivit acestuia, Ucraina utilizează 5.000 - 6.000 de obuze pe zi.

"Am epuizat aproape toată muniția de artilerie și în prezent folosim muniție NATO standard de calibrul 155", a precizat Skibițki, conform presei internaționale.

Situația este critică nu doar în ceea ce privește armamentul greu și muniția aferentă, ci și în ceea ce privește pierderile umane.

Aproape 200 de soldați ucraineni mor în fiecare zi în război, susține Mihailo Podoliak, consilierul pe probleme de securitate al președintelui Volodimir Zelenski.

Oficialul a declarat că Ucraina are nevoie de 300 de sisteme de artilerie occidentale pentru a echilibra condițiile de luptă cu Rusia în  Donbas.

Foto: Tun Giațint-B de 152 mm utilizat de trupele pro-ruse în Donețk

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close