Antena 3 CNN Externe Ucraina vrea direct în NATO, după șase luni de război | Oficial ucrainean: "Avem o experiență de luptă de care militarii NATO duc lipsă"

Ucraina vrea direct în NATO, după șase luni de război | Oficial ucrainean: "Avem o experiență de luptă de care militarii NATO duc lipsă"

Ucraina vrea să devină membru al NATO în mod direct, şi nu prin planul de aderare conceput înainte ca trupele ruse să invadeze țara.

Ucraina vrea direct în NATO, după șase luni de război | Oficial ucrainean: "Avem o experiență de luptă de care militarii NATO duc lipsă"
Sursa foto: Hepta/ Sputnik / RIA Novosti
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Aug 2022   •   20:35

"Numai apartenența printr-o rută directă este o opțiune", a declarat, luni, vicepremierul pentru Integrare Europeană şi Euro-Atlantică, Olga Stefanişîna, citată de Ukrainska Pravda.

Aceasta a arătat că Ucraina a adoptat foarte multe practici ale alianței militare occidentale și a subliniat că soldații țării sale au o experiență unică de luptă, de care duc lipsă militari ai altor state NATO.

Membrii potențiali ai Alianței Nord-Atlantice, trebuie, de obicei, să urmeze un plan de aderare pentru a se alinia la standardele NATO, remarcă presa internațională.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, după ce a formulat anterior o serie de condiții considerate inacceptabile de către Occident.

Între acestea se numără retragerea NATO pe poziții corespunzătoare anului 1997 și garanții că alianța militară nu se va extinde spre est, în special către Ucraina.

Rușii continuă atacurile cu rachete iar Kievul anunță oficial lansarea contraofensivei în sud

Cel puțin două persoane au fost ucise, iar alte 24 rănite, luni, în urma unui atac cu rachete rusesc asupra orașului Nikolaev (Mikolaiv), în sudul Ucrainei, a declarat șeful administrației militare regionale ucrainene, Vitali Kim, citat de agenția Unian.

Potrivit acestuia, cel puțin 12 rachete au lovit orașul, dintr-un număr mai mare lansat de către forțele ruse, unele dintre proiectile fiind doborâte de antiaeriana ucraineană.

De la începutul invaziei, pe 24 februarie, Nikolaev a fost nebombardat timp de doar 23 de zile.

Nikolaev este ultimul obstacol important în calea rușilor, înainte de orașul port-Odesa, notează presa ucraineană.

Între timp, armata ucraineană a anunțat că a trecută la contraofensivă în sudul țării, cu scopul preluării sub control a orașului Herson, ocupat în prezent de forțele ruse.

×
Subiecte în articol: Ucraina Olga Stefanișina Vitali Kim
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close