Antena 3 CNN Externe Ucraina va primi nave de război din Marea Britanie, anunță ambasadorul ucrainean la Londra

Ucraina va primi nave de război din Marea Britanie, anunță ambasadorul ucrainean la Londra

Marea Britanie a decis să transfere mai multe dintre navele sale de război forțelor armate ucrainene.

Ucraina va primi nave de război din Marea Britanie, anunță ambasadorul ucrainean la Londra
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2022   •   17:59

Ediția în limba ucraineană a site-ului "Novoe Vremia" îl citează în acest sens pe ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, Vadim Pristaiko (foto).

Diplomatul susține că "vor exista mai multe astfel de nave" iar una dintre acestea este deja în curs de pregătire pentru armata ucraineană, marinarii Kievului fiind antrenați pe acest vas.

"După începutul războiului pe scară largă în Ucraina, prioritățile noastre s-au schimbat: avem nevoie de nave anti-mine. Două este cifra inițială cu care lucrăm acum. Este vorba de nave de război în serviciul Forțelor Navale ale Majestății Sale", a spus Pristaiko într-un interviu pentru publicația Suspilne.

El a adăugat că vasele vor fi supuse unui proces de modernizare și dotare cu echipamente necesare forțelor armate ale Ucrainei, transmite Antena 3.

Pe de altă parte, Statul Major al Armatei Ucrainene avertizează că forțele ruse implică "în mod activ" aviația pentru a monitoriza și controla situația din Marea Neagră

"Se constată faptul că inamicul implică activ aviația pentru a controla situația de suprafață și aeriană din nord-vestul Mării Negre. Amenințarea atacurilor cu rachete asupra instalațiilor militare și a infrastructurilor critice de pe teritoriul Ucrainei rămâne", spune sursa citată, care adaugă că în regiune sunt șase nave ruse de război dotate cu rachete de croazieră Kalibr.

×
Subiecte în articol: Vadim Pristaiko Marea Britanie
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close