Antena 3 CNN Externe Ucraina: O ziaristă de opoziţie şi militantă proeuropeană a fost bătută cu sălbăticie

Ucraina: O ziaristă de opoziţie şi militantă proeuropeană a fost bătută cu sălbăticie

Ucraina: O ziaristă de opoziţie şi militantă proeuropeană a fost bătută cu sălbăticie
de M.T.    |    25 Dec 2013   •   14:25

O jurnalistă de opoziţie din Ucraina, cunoscută militantă proeuropeană, a fost bătută cu sălbăticie în noaptea de marţi spre miercuri, informează Ukrainska Pravda, publicaţia online la care lucrează, citată de Agerpres.

Tetiana Cernovil, care este celebră pentru faptul că scrie articole critice la adresa preşedintelui Viktor Ianukovici şi a aliaţilor apropiaţi ai acestuia, are nasul spart, suferă de comoţie cerebrală şi de multiple traumatisme.

Ukrainska Pravda a publicat şi fotografii ale jurnalistei după agresiune.

Agresiunea a avut loc la Borispol, o suburbie a Kievului, unde Tetiana Cernovil a fost forţată să oprească automobilul pe care îl conducea, după ce acesta a fost lovit de mai multe ori de o altă maşină din spate, care o urmărea de mai mult timp şi în care se aflau doi bărbaţi.

„Am încercat să fug, dar m-au prins şi au început să mă lovească în cap. M-au bătut doi bărbaţi”, a povestit jurnalista.

Potrivit colegilor săi, Tetiana Cernovil şi-a petrecut ziua de marţi fotografiind casa ministrului de interne Vitali Zaharcenko şi pe cea a procurorului general Viktor Pşonka, doi reprezentanţi ai actualului regim de la Kiev cărora opoziţia proeuropeană le cere demisia.

Ministrul de interne este acuzat de a fi responsabil de represiunea violentă împotriva manifestaţiei de la 30 noiembrie, soldată cu zeci de răniţi, în timp ce procurorul general este acuzat de încercarea de „a acoperi crimele” poliţiştilor.

Agresiunea împotriva tinerei ziariste, care a fost în prima linie a mişcării de contestare a puterii de la Kiev, a provocat revoltă în rândul opozanţilor. Mai multe sute de persoane au protestat, miercuri, în faţa Ministerului de Interne, purtând portrete cu jurnalista agresată, notează AFP.

Preşedintele Viktor Ianukovici „a condamnat violenţele” împotriva jurnalistei şi i-a însărcinat pe ministrul de interne şi pe procurorul general să ancheteze acest caz.

×
Subiecte în articol: Ucraina Kiev Proteste Ucraina
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close