Antena 3 CNN Externe Ucraina: Peste 1.000 de persoane au blocat accesul în sediul guvernului

Ucraina: Peste 1.000 de persoane au blocat accesul în sediul guvernului

Ucraina: Peste 1.000 de persoane au blocat accesul în sediul guvernului
de M.T.    |    02 Dec 2013   •   10:20

Peste o mie de manifestanţi au blocat, luni dimineaţa, accesul în sediul guvernului ucrainean, în centrul Kievului, după apelul lansat ieri de opoziţie pentru a constrânge executivul să demisioneze, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Protestatarii s-au adunat în jurul sediului guvernului venind din Piaţa Independenţei, aflată la câteva sute de metri distanţă, unde mai multe mii de persoane au petrecut noaptea de duminică spre luni, după manifestaţia desfăşurată duminică şi la care au participat cel puţin 100.000 de persoane.

Toate străzile din jurul sediului guvernului au fost, de asemenea, blocate de către automobilişti, simpatizanţi ai opoziţiei. Manifestanţii au distribuit băuturi calde participanţilor, iar în apropiere se puteau vedea foarte puţin poliţişti.

Liderii opoziţiei au făcut apel duminică seara la ocuparea cartierului guvernamental din centrul Kievului, până la demisia guvernului şi a preşedintelui Viktor Ianukovici.

Mobilizarea opoziţiei a fost provocată de decizia puterii ucrainene de a suspenda semnarea unui Acord de asociere cu Uniunea Europeană, pentru a se orienta către Rusia.

Confruntările violente survenite duminică în cursul manifestaţiei s-au soldat cu peste 100 de răniţi, dintre care mulţi poliţişti.

×
Subiecte în articol: Ucraina protest Kiev manifestatie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close