Antena 3 CNN Externe Ucraina, pregătită să accepte o misiune umanitară internaţională la Lugansk

Ucraina, pregătită să accepte o misiune umanitară internaţională la Lugansk

Ucraina, pregătită să accepte o misiune umanitară internaţională la Lugansk
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
09 Aug 2014   •   23:21

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko s-a declarat pregătit să accepte o misiune umanitară la Lugansk, un bastion separatist din estul Ucrainei, cu condiţia ca aceasta să fie internaţională, să nu aibă caracter militar şi să treacă prin posturile de frontieră controlate de Kiev, relatează AFP.
   
În cursul unei conversaţii telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, Poroşenko a informat-o în legătură cu discuţiile sale în sens acest cu preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) Peter Maurer şi alţi parteneri internaţionali, a anunţat preşedinţia ucraineană într-un comunicat.
   
"Suntem pregătiţi să acceptăm ajutorul umanitar dacă această misiune este internaţională, fără nicio componentă militară şi trece prin posturile de frontieră controlate de grănicerii ucraineni", a subliniat Poroşenko, citat într-un comunicat.
   
În cursul unei reuniuni de urgenţă la ONU, vineri, Rusia a propus să efectueze o "misiune umanitară" sau să creeze culoare umanitare pentru a veni în ajutorul populaţiei din estul Ucrainei.
   
Această propunere a fost respinsă de autorităţile de la Kiev şi occidentali, care se tem că misiunea ar putea servi drept pretext pentru o invazie.
   
La Lugansk, autorităţile locale au apreciat situaţia ca fiind "critică", în contextul în care fieful separatist nu mai are, de o săptămână, curent electric, apă curentă sau reţea de telefonie, iar benzina şi rezervele de hrană se epuizează rapid.
  

×
Subiecte în articol: Petro Porosenko Ucraina Lugansk Ucraina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close