Antena 3 CNN Externe Ucraina: Putin a "pierdut contactul cu realitatea", i-a spus Merkel lui Obama

Ucraina: Putin a "pierdut contactul cu realitatea", i-a spus Merkel lui Obama

Ucraina: Putin a "pierdut contactul cu realitatea", i-a spus Merkel lui Obama
de O.P.    |    03 Mar 2014   •   12:13

Președintele rus Vladimir Putin a 'pierdut contactul cu realitatea', i-a spus cancelarul german Angela Merkel șefului administrației americane Barack Obama duminică seara, după convorbirea telefonică pe care o purtase înainte cu liderul de la Kremlin privind situația din Crimeea, republică autonomă din sudul Ucrainei, unde armata rusă a fost autorizată să intervină, potrivit The New York Times.
După această discuție telefonică, Merkel l-a sunat pe Obama și i-a spus că 'nu este sigură că Putin este în contact cu realitatea'. 'Se află într-o altă lume', a spus ea, conform ziarului, care citează surse bine informate.

Cancelarul german Angela Merkel a avut duminică seara o discuție telefonică prelungită cu liderul rus, la capătul căreia Putin a acceptat negocieri pentru soluționarea crizei din Ucraina.

Potrivit AFP, Putin a acceptat inițiativa acesteia privind crearea unui 'grup de contact' pentru începerea 'dialogului politic' cu privire la situația din Ucraina.

'Președintele Putin a acceptat propunerea cancelarului de a stabili imediat o misiune de anchetă, precum și un grup de contact, eventual sub conducerea OSCE, pentru a demara dialogul politic', se arată într-un comunicat al guvernului federal de la Berlin.

×
Subiecte în articol: Crimeea Proteste Ucraina
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close