Antena 3 Externe Ucraina renunţă la ora de iarnă, din raţiuni de sănătate a populaţiei şi economisire a energiei

Ucraina renunţă la ora de iarnă, din raţiuni de sănătate a populaţiei şi economisire a energiei

de Antena3.ro    |    21 Sep 2011   •   08:48
Ucraina renunţă la ora de iarnă, din raţiuni de sănătate a populaţiei şi economisire a energiei
Sursa foto: Foto: sharewarecentral.com

Parlamentul ucrainean a adoptat marţi o rezoluţie prin care renunţă la schimbarea orei, menţinând ora de vară (GMT+3), după exemplul Rusiei, ţară vecină, informează AFP.
   
Textul, votat de 266 de deputaţi dintr-un total de 450, a fost propus de un deputat din cadrul majorităţii proprezidenţiale, Oleg Nadoşa, care l-a prezentat ca o măsură de sănătate publică.
   
Potrivit statisticilor medicale, numărul persoanelor care se adresează medicilor pentru probleme cardio-vasculare creşte cu aproximativ 60% în prima săptămână după schimbarea orei, iar numărul apelurilor la pediatri sare de 130%, a afirmat el.
   
Schimbarea orei în fiecare toamnă şi în fiecare primăvară a fost introdusă în numeroase ţări după criza petrolieră din 1937 pentru a se face economie de energie. Această măsură este însă dezbătută în mod periodic.
   
Mai multe foste republici sovietice din Asia Centrală şi Georgia au renunţat în anii 2000 la schimbarea orei.
   
Ultimul exemplu este Rusia, care a luat această decizie în februarie, renunţând la ora de iarnă începând din primăvara lui 2011 (GMT+4 la Moscova).

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close