Antena 3 CNN Externe Ucraina, scăldată într-o baie de SÂNGE. Cinci oameni au murit IERI în urma confruntărilor violente de la Kiev

Ucraina, scăldată într-o baie de SÂNGE. Cinci oameni au murit IERI în urma confruntărilor violente de la Kiev

Ucraina, scăldată într-o baie de SÂNGE. Cinci oameni au murit IERI în urma confruntărilor violente de la Kiev
de O.P.    |    23 Ian 2014   •   06:07

Noapte de foc în Ucraina! Protestatarii s-au confruntat toată noaptea cu forţele de ordine. Manifestanţii au creat baricade de foc în faţa oamenilor legii, care încearcă de aproape 24 de ore să îi îndepărteze, cu forţa, de pe străzi.

Ciocnirile din centrul capitalei ucrainene s-au soldat cu cinci morţi în decursul zilei de ieri. Protestele se ţin lanţ în Ucraina de câteva luni, ca urmare a deciziei oficialilor de la Kiev de a nu semna acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

Protestatarii au creat o baricadă de foc între ei şi forţele de ordine. Au strâns gunoaie, pe care le-au aşezat unele lângă altele astfel că au creat un zid, căruia i-au dat foc apoi. Manifestanţii au aruncat, din când în când, alte obiecte în foc pentru a alimenta muntele de foc. În acest timp, mii de oameni ascultau discursurile liderilor din opoziţie, care cuvântau la un miting de amploare.

Soluţia, singura pe care o acceptă cei din opoziţie, este demisia şi organizarea alegerilor anticipate.

A fost baie de sânge în piaţa Independenţei din Kiev, unde violenţele au izbucnit după ce forţele de ordine au dezmembrat baricadele protestatarilor. Răspunsul acestora din urmă a fost atacul.

Protestatarii sunt văzuţi drept terorişti de către prim-ministrul de la Kiev, care a dat asigurări că incidentele sunt izolate chiar în timp ce bătălia răsuna mai tare ca niciodată.

Un soldat retras din activitate a luptat pentru revoluţie, dar a devenit victimă colaterală. Şi-a pierdut ochiul chiar în ziua în care îşi sărbătorea ziua de naştere.

Un jurnalist BBC a surprins cum poliţiştii l-au bătut măr pe unul dintre protestatari, până l-au lăsat inconştient. Apoi l-au târât la maşina de poliţie. Cinci oameni şi-au pierdut viaţa în timpul violenţelor de ieri.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close