Antena 3 CNN Externe Ucraina și Rusia, la un pas de război. Teste cu rachete au început în apropierea peninsulei Crimeea

Ucraina și Rusia, la un pas de război. Teste cu rachete au început în apropierea peninsulei Crimeea

Ucraina și Rusia, la un pas de război. Teste cu rachete au început în apropierea peninsulei Crimeea
01 Dec 2016   •   09:30

Ucraina a început două zile de teste militare, inclusiv teste cu rachete, în apropiere de Crimeea - o mișcare care a înfuriat Rusia, care și-a pus forțele de apărare în stare de alertă ridicată și a desfășurat nave de război în Marea Neagră.

Aceste exerciții militare marchează o escaladare proaspătă a tensiunilor între cele două state, ale căror relații s-au prăbușit în 2014, după ce Rusia a confiscat Crimeea.

Volodymyr Kryzhanovsky, un oficial militar ucrainean, a declarat că exercițiile, care au loc în regiunea Herson, din Ucraina, au început și că totul merge “lin”.

"Testele sunt efectuate în conformitate cu dreptul internațional", a declarat Kryzhanovsky pentru postul 112 TV, conform Reuters.

Exercițiile, care vor rula de la 1-2 decembrie au loc la cel puțin 30 km (18,64 mile) de spațiul aerian din Crimeea, a spus el. "Prin urmare, ar fi greșit să-i reproșeze Ucrainei", a spus el.

Moscova a reacționat prin punerea forțelor sale terestre în alertă. O sursă militară rusă a acuzat Ucraina de încercarea de a crea o "situație nervoasă."

Flota rusă de nave de război din Marea Neagră a luat poziția de pe coasta de vest a Crimeei, pentru a consolida apărarea peninsulei, o sursă militară din Crimeea a declarat agenției de știri RIA.

Ucraina spune că scopul testelor este de a consolida capacitățile sale de apărare.

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia rachete manevre militar armata
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close