Antena 3 CNN Externe Ucraina introduce starea de urgență în toată țara

Ucraina introduce starea de urgență în toată țara

Starea de urgență va fi introdusă pe tot teritoriul Ucrainei.

Ucraina introduce starea de urgență în toată țara
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    23 Feb 2022   •   12:59

Un anunț în acest sens a fost făcut miercuri de Consiliul Național de Securitate și Apărare de la Kiev.

Potrivit lui Alexei Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, starea de urgență va fi decretată pe întreg teritoriul controlat de guvernul de la Kiev și va dura 30 de zile, urmând să fie prelungită, în caz de nevoie, cu încă 30 de zile

În regiunile Donețk și Lugansk, aflate parțial sub controlul separatiștilor pro-ruși, această măsură este în vigoare din 2014.

Starea de urgență decisă miercuri trebuie aprobată de Rada Supremă - parlamentul ucrainean - în termen de 48 de ore.

"Principalul obiectiv al Federației Ruse este să destabilizeze Ucraina din interior, iar pentru a împiedica acest lucru să se întâmple, am luat această decizie, astăzi", a precizat Danilov.

Potrivit oficialului ucrainean, introducerea stării de urgență va include întărirea ordinii publice și a securității la elementele critice de infrastructură și înăsprirea inspecțiilor pe anumite mijloace de transport, strictețea măsurilor fiind decisă în funcție de circumstanțele locale.

Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat mobilizarea rezerviștilor cu vârste până la 60 de ani iar ministerul de externe de la Kiev a cerut tuturor ucrainenilor aflați în Rusia să părăsească imediat această țară.

×
Subiecte în articol: Ucraina stare de urgenta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close