Antena 3 CNN Externe Ucraina susține că este pregătită pentru negocierea păcii cu Rusia

Ucraina susține că este pregătită pentru negocierea păcii cu Rusia

Ucraina neagă declarațiile ministrului rus de Externe potrivit cărora Kievul a refuzat invitația Federației Ruse la negociere. Un purtător de cuvânt al președintelui ucrainean Zelensky a anunțat că Ucraina este pregătită să discute imediat încetarea focului și găsirea unei soluții de pace cu Rusia.

Ucraina susține că este pregătită pentru negocierea păcii cu Rusia
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    25 Feb 2022   •   23:58

„Trebuie să neg declarațiile potrivit cărora am refuzat să discutăm. Ucraina a fost și rămâne pregătită să vorbească despre încheoerea conflictului și despre pace. Aceasta este poziția noastră neschimbată. Am fost de acord cu propunerea președintelui rus. Chiar în acest moment, părțile se consultă cu privire la locul și ora desfășurării procesului de negociere. Cu cât discuțiile încep mai devreme, cu atât vor exista mai multe șanse de a ne întoarce la o viață normală.", a transmis purtătorul de cuvânt al președintelui ucrainean, Serghei Nykyforov, pe Facebook.

Вітаю колеги! Маю спростувати заяви про те, що ми відмовилися від переговорів. Україна була і залишається готовою...

Posted by Sergii Nykyforov on Friday, February 25, 2022

Mesajul Ucrainei vine după ce purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a susținut că Ucraina nu vrea să negocieze pentru încheierea conflictului.

„Partea ucraineană a refuzat să negocieze. Reprezentanții regimului de la Kiev au propus să amâne această problemă până mâine", a spus ea, potrivit Interfax.

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia pace
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close