Antena 3 CNN Externe Cum profită Ucraina de trecerea la ora de vară. Postarea armatei a devenit virală

Cum profită Ucraina de trecerea la ora de vară. Postarea armatei a devenit virală

Ucraina a decis să profite de trecerea la ora de vară. Autoritățile ucrainene au făcut o postare pe rețelele de socializare care a devenit virală.

Cum profită Ucraina de trecerea la ora de vară. Postarea armatei a devenit virală
de Andreea Ştefan    |    28 Mar 2022   •   08:46

Serviciul de Securitate din Ucraina a interpretat într-un mod "special" trecerea la ora de vară.

"Bună dimineața! Avem o oră de lumină pe zi în plus, ca să distrugem dușmanii! Glorie Ucrainei!", a notat Serviciul de Securitate din Ucraina.

Postarea virală a strâns, în doar trei ore, peste 200.000 de distribuiri.

Mesajul este însoţit de imaginea unui militar ucrainean într-un avanpost.

Soldaţii ucrainenii recunosc că au luat prin suprindere duşmanul prin dârzenia afişată pe terenul de luptă.

În regiunea Kiev, soldaţii lui Zelenski au observat ceva mai multă precauţie în atacurile venite din partea invadatorilor.

”La acest moment, elicopterele nu mai zboară în zonă şi au adoptat o poziţie defensivă. Mulţi soldaţi ruşi au murit”, a transmis Serghey Udod, militar ucrainean.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, între 24 februarie și 26 martie, Rusia a pierdut aproximativ 16.600 de soldați în război.

În plus, armata ucraineană a distrus 582 tancuri, 121 avioane și 73 rezervoare de combustibil ale trupelor ruse.

”Probabil au crezut că va fi ca în Crimeea. Dar aici nu este Crimeea. Nu suntem fericiţi să-i vedem. Aici soldaţii ruşi suferă şi sunt ucişi. Problema este că, în Rusia, majoritatea poporului sprijină acest război”, a mai spus soldatul ucrainean.

Armata ucraineană are sub control situaţia în capitala Kiev şi în zona limitrofă acesteia, dar se teme că Rusia ar putea trece acolo din nou la ofensivă după o regrupare a trupelor acesteia aflată în desfăşurare pe teritoriul Belarusului şi în acelaşi timp să continue ofensiva pe fronturile de sud şi de est, mai ales în Donbas, conform unei evaluări a Statului Major ucrainean.

Evaluarea acestuia este împărtăşită de Institutul american pentru Studiul Războiului, care consideră că "armata rusă continuă să concentreze unităţi de înlocuire şi întăriri în Belarus şi Rusia, la nord de Kiev, pentru a cuceri poziţii în împrejurimile capitalei şi să încerce să încheie încercuirea şi să cucerească Cernihov".

×
Subiecte în articol: Ucraina ora de vara
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close