Antena 3 CNN Externe Ucraina trimite zeci de salvatori în Turcia, după cutremurele devastatoare. Anunţul făcut de Zelenski

Ucraina trimite zeci de salvatori în Turcia, după cutremurele devastatoare. Anunţul făcut de Zelenski

Ucraina trimite 87 de salvatori în Turcia, pentru a ajuta această ţară să facă faţă consecinţelor seismului devastator care a lovit de asemenea Siria şi care s-a soldat cu peste 5.000 de morţi.

Ucraina trimite zeci de salvatori în Turcia, după cutremurele devastatoare. Anunţul făcut de Zelenski
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Feb 2023   •   19:22

"Ministerul de Interne şi Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă (ale Ucrainei) trimit în Turcia o echipă combinată de căutare şi de salvare, formată din 87 de persoane", dintre care 10 piloţi de avioane şi de vehicule, a anunţat guvernul ucrainean pe site-ul său, informează AFP.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că a discutat la telefon cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, căruia i-a exprimat condoleanţe pentru "oribila tragedie care a lovit poporul turc".

Citeşte şi: Cutremur în Turcia şi Siria | Peste 5.000 decese şi 25.000 de răniţi | Erdogan a declarat stare de urgență timp de trei luni

"L-am informat despre decizia de a trimite un grup de salvatori şi de echipamente din Ucraina în Turcia, pentru a ajuta la depăşirea consecinţelor seismului", a adăugat Zelenski pe Telegram.

În schimb, Ucraina nu a anunţat nicio măsură de ajutor pentru Siria, guvernul de la Damasc fiind un aliat apropiat al Rusiei.

Cutremurule care au zdruncinat Turcia şi Siria au ucis deja mii de oameni, iar multe persoane sunt încă blocate sub moloz.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close