Antena 3 CNN Externe Ucraina vrea 5 miliarde dolari împrumut de la Rusia. Aceasta cere mai multe detalii

Ucraina vrea 5 miliarde dolari împrumut de la Rusia. Aceasta cere mai multe detalii

Ucraina vrea 5 miliarde dolari împrumut de la Rusia. Aceasta cere mai multe detalii
Sursa foto: bani
11 Feb 2009   •   09:28

Scena politică din Ucraina este martora unui nou scandal, izbucnit la Kiev, pe tema unui împrumut de 5 miliarde de dolari promis de Moscova pentru acoperirea deficitului bugetar al Ucrainei.
Executivul condus de Iulia Timoşenko a precizat că poartă negocieri în acest sens şi cu SUA, UE, China şi Japonia. Administraţia prezidenţială acuză însă infracţiuni juridice în negocierile cu Rusia, purtate fără aprobarea preşedintelui Viktor Iuşcenko.
De cealaltă parte, ministrul rus de Finanţe a declarat că a cerut Kievului să aducă mai multe informaţii despre problemele sale economice, înainte de a se lua în considerare orice cererea de a acordda un grant de cinci miliarde de dolari.
Cu toate acestea, presa rusă scrie că Ucraina nu a depus încă nici o cerere oficială pentru împrumutul ce ar trebui să acopere deficitul bugetar.
Într-un comunicat al Ministerului rus de Finanţe se arată că ?Ucraina a cerut Rusiei să ia în considerare acordarea unui împrumut de cinci miliarde de dolari pentru a-şi acoperi deficitul bugetar. Ministerul ucrainean de Finanţe va aduce informaţii suplimentare despre situaţia actuală cu care se confruntă economia?.
Purtătorul de cuvânt al MAE de la Kiev a subliniat că diplomaţii nu sunt implicaţi în actualele negocieri.
Economia Ucrainei a fost lovită puternic de criza economică, concomitent cu căderea preţului la oţel, un atu important la export.
Fondul Monetar Internaţional a aprobat pe 5 noiembrie un împrumut de 16 miliarde de dolari către Ucraina. Prima tranşă de 4,5 miliarde dolari a fost deja livrată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: imprumut extern imprumut FMI Kiev
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close