Antena 3 CNN Externe Ucraina vrea să cumpere sistemul de apărare antirachetă Iron Dome al Israelului

Ucraina vrea să cumpere sistemul de apărare antirachetă Iron Dome al Israelului

Ucraina vrea să cumpere sistemul de apărare antirachetă Iron Dome de la Israel pentru a-și proteja orașele și instalațiile militare de atacurile cu rachete rusești.

Ucraina vrea să cumpere sistemul de apărare antirachetă Iron Dome al Israelului
Sursa foto: Wikipedia
de Alexandra Ionescu    |    07 Iun 2022   •   23:01

Potrivit ambasadorului ucrainean în Israel, Yevhen Korniychuk, SUA nu vor interveni într-un astfel de acord. 

„Săptămâna trecută, din câte știu eu sigur, americanii au dat permisiunea pentru transferul de rachete antibalistice din Germania în Ucraina, iar Israelul a spus nu”, a spus Korniychuk, adăugând că Berlinul a vrut să facă transferul.

„Israelul nu se mai concentrează pe război”, a mai spus Korniychuk. "Ucraina este aproape complet îndepărtată din presa israeliană. Deci nu mai este război", a subliniat el.

Lipsa de știri despre război, a spus el, reflectă îngrijorarea guvernului, așa că este mai convenabil pentru el să treacă acest război în plan secund.

„Vreau ca guvernul israelian să iasă din zona lor de confort și să revină la realitate”, a spus Korniychuk. „Avem nevoie de ajutorul Israelului... Adică, avem nevoie de sprijin militar-tehnic; avem nevoie de Domul de Fier... care ne va permite să ne salvăm femeile și copiii civili de atacurile rusești cu rachete pe teritoriul nostru”, a subliniat Korniychuk.

Israelul va acorda refugiaților din Ucraina dreptul la angajare. Vizele de turism pentru ucrainenii din Israel vor fi prelungite automat.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Iron Dome Israel racheta
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close