Antena 3 CNN Externe O ucraineancă și-a găsit băiețelul de 4 ani fără suflare la 26 de zile după ce micuțul dispăruse în timp ce încerca să fugă de ruși

O ucraineancă și-a găsit băiețelul de 4 ani fără suflare la 26 de zile după ce micuțul dispăruse în timp ce încerca să fugă de ruși

Micuțul Sasha Zdanovych fugea din calea trupelor lui Putin cu o barcă, alături de bunica lui. Soldații ruși au bombardat ambarcațiunea, care s-a scufundat. În tot acest timp, Anna Yakhno, în vârstă de 25 de ani, a sperat că singurul ei copil a scăpat cumva. Nu a fost așa.

O ucraineancă și-a găsit băiețelul de 4 ani fără suflare la 26 de zile după ce micuțul dispăruse în timp ce încerca să fugă de ruși
Sursa foto: Colaj: Daily Mail
de Georgiana Adam    |    06 Apr 2022   •   12:41

Cadavrul copilului de doar patru ani a fost descoperit după o căutare de 26 de zile. Toți cei opt pasageri ai bărcii care s-a scufundat pe un canal de lângă râul Nipru purtau veste de protecție, iar tânăra mamă se agăța de speranța că băiatul ei a fost salvat și transportat într-un loc sigur de ceilalți ucraineni care fugeau în România din calea bombelor.

Bunica micuțului, Zoya, în vârstă de 60 de ani, a murit și ea în încercarea de a scăpa de război. Trupul acesteia a fost găsit la scurt timp după scufundarea bărcii.

”Fiul meu cel mic – singurul nostru copil – stătea cu iubita lui bunica Zoya, în vârstă de 60 de ani, când a început războiul. Erau într-un sat mic, cu doar două magazine, și, la două zile după începutul invaziei, toată mâncarea dispăruse. Cu cât au stat mai mult acolo, cu atât s-a înrăutățit situația proviziilor și a electricității. În ultimele trei zile înainte de a decide să evadeze cu barca, nu a existat electricitate deloc”, a povestit tânăra mămică.

”Am încercat să ajungem la ei de mai multe ori, să-i scoatem de acolo, dar de fiecare dată a trebuit să întoarcem din cauza bombardamentelor. Încercând să scape de forțele de ocupație, s-au aventurat prin canalul de acumulare Kiev, de pe Nipru, cunoscut și sub numele de Marea Kiev. Conexiunea cu ei s-a pierdut. Bunica lui Sasha a fost găsită moartă pe 11 martie, nu i-am putut ridica cadavrul și i-am cerut localnicilor să o îngroape”, a adăugat ea, potrivit Daily Mail.

În timpul căutării copilului, timp de 26 de zile, femeia a mărturisit că ”abia a dormit”. Cu toate acestea, nu și-a pierdut speranța.

”Credem într-un miracol și așteptăm orice informații utile”, spunea Anna la șase zile după ce micuțul a dispărut.

Până la retragerea Rusiei, a fost dificil să percheziționeze zona în căutarea băiatului. Ulterior, a făcut anunțul pe care nimeni nu-și dorea să-l audă.

”Astăzi am găsit cadavrul lui Sasha.Mulțumesc tuturor celor care au crezut, care au ajutat la căutare. Mulțumesc tuturor pentru rugăciunile și credința voastră. Vă mulțumesc pentru sprijinul dumneavoastră”, a spus ea.

”Mulțumită vouă, băiețelul meu s-a reunit cu noi. Sashenka, micul nostru înger este deja în Rai! Astăzi sufletul lui și-a găsit pacea”, a adăugat.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close