Antena 3 CNN Externe Mii de ucraineni sunt izolaţi în satele atacate de ruşi: "Nu mai au mâncare, apă, curent sau medicamente"

Mii de ucraineni sunt izolaţi în satele atacate de ruşi: "Nu mai au mâncare, apă, curent sau medicamente"

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a anunţat că Ucraina a solicitat ajutor pentru mii de oameni izolaţi în satele atacate de ruşi şi care nu mai au hrană, apă, curent sau medicamente.

Mii de ucraineni sunt izolaţi în satele atacate de ruşi: "Nu mai au mâncare, apă, curent sau medicamente"
Sursa foto: Facebook | Сухопутні війська ЗС України
de Alin Tarnovschi    |    04 Mar 2022   •   13:21

Ucraina a solicitat ajutorul Crucii Roşii pentru deschiderea unor coridoarea umanitare care să ajungă în satele atacate de forţele armate ruse şi în care se află mii de ucraineni izolaţi complet de lume, fără acces la mâncare, apă potabilă, curent sau medicamente.

"Din cauza bombardamentelor constante efectuate de trupele rusești, o serie de orașe și sate ucrainene s-au trezit în pragul unui dezastru umanitar. Mii de oameni sunt în evacuare urgentă. Aceste așezări duc lipsă de hrană, apă, medicamente, fără lumină și alimentare centralizată cu apă.

Așezările din zonele de luptă care necesită crearea de coridoare umanitare sunt situate în Sumy (Sumy, Shostka, Romny, Konotop, Okhtyrka), Cernihiv (părțile de est și de nord ale Chernihivului), Harkov (toate regiunile, cu excepția jumătății de nord-est Ern parte), Kiev (Bucha, Irpin, Vîșgorod, Ivankiv, Vasylkiv, Borodyanka), Mykolaiv (Baștansky, Sniguriv, Berezneguvatsky), Zaporijzhya (direcțiile Tokmatsky, Berdyansk, Velikobilozersky), Herson ( direaplinka, Kalanchak, Genichesky și Novokahovsky), regiunile Luhansk și Donețk (districtele Volnovski, Mariupol) şi altele", se arată într-un comunicat al Crucii Roşii.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close