Antena 3 CNN Externe Ucraineni în fața războiului - O femeie ține piept soldaților ruși: ”Vor crește flori când veți muri aici” | Un bărbat de 80 de ani s-a prezentat la recrutare

Ucraineni în fața războiului - O femeie ține piept soldaților ruși: ”Vor crește flori când veți muri aici” | Un bărbat de 80 de ani s-a prezentat la recrutare

În timp ce zeci de mii de ucraineni părăsesc țara pentru a se salva de atacurile trupelor Federației Ruse, alți rămân în țară și îi înfruntă pe invadatori.

Ucraineni în fața războiului - O femeie ține piept soldaților ruși: ”Vor crește flori când veți muri aici” | Un bărbat de 80 de ani s-a prezentat la recrutare
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Feb 2022   •   23:38

Femeile s-au despărțit de soții lor și au plecat împreună cu copii din calea războiului. Inclusiv România primește în continuu de ieri sute de femei și copii.

Există însă și cazuri izolate de femei care nu fug din fața militarilor ruși, ci îi înfruntă. Într-un videoclip publicat de BBC se vede cum o femeie din orașul ucrainean Henichesk se apropie de soldații inamicului și le cere să părăsească teritoriul ucrainean:

„Femeia: Sunteți ocupanți! Sunteți fasciști! Ați venit pe pământul nostru. De ce ați venit aici cu arme? Luați aceste semințe pentru ca floarea soarelui să crească aici când veți muri.

Soldat: Ok. Această conversație nu va duce la nimic. Să nu înrăutățim situația. Vă rog.

Femeia: Băieți, puneți aceste semințe în buzunar. Veți muri aici cu ele. Ați venit pe teritoriul meu. Sunteți dușmani. Și de acum, sunteți blestemați.”

Președintele Zelenski a activat legea marțială, ceea ce înseamnă că bărbații între 18 și 60 de ani nu mai pot părăsi țara și trebuie să lupte alături de militarii ucraineni. Deși este exceptat de la regulă, un bărbat ucrainean în vârstă de 80 de ani s-a prezentat la recrutare cu o servietă care conținea o pereche de pantaloni, o periuță de dinți și câteva sandvișuri pentru prânz.

Pensionarul, care nu a fost încă identificat, a fost fotografiat purtând o valiză mică cu el în timp ce se prezenta la cazarma din armata locală.

Imaginea a fost distribuită pe Twitter de Kateryna Iuscenko, fosta primă doamnă a Ucrainei.

 

 

 

×
Subiecte în articol: ucraineni razboi femeie copii Rusia soldati rusi
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close