Antena 3 CNN Externe Ucrainenii "îşi riscă viaţa" pentru a vota duminică, în ziua alegerilor europene. Vezi cine spune asta

Ucrainenii "îşi riscă viaţa" pentru a vota duminică, în ziua alegerilor europene. Vezi cine spune asta

Ucrainenii "îşi riscă viaţa" pentru a vota duminică, în ziua alegerilor europene. Vezi cine spune asta
de S.T.    |    21 Mai 2014   •   08:59

Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez Stéphane Le Foll i-a îndemnat marţi pe alegătorii europeni să-şi amintească duminică, în ziua scrutinului unei Europe "construite să evite războaiele", că "oamenii din Ucraina îşi vor risca viaţa, în aceeaşi zi, pentru a merge la vot", relatează AFP.

"Ce este Europa? Popoare care au ales să depăşească ceea ce este mai rău şi să apere ceea ce este mai bun împreună. Este un proiect unic în lume şi nu spunem acest lucru suficient de des!", a declarat Le Foll marţi, la un miting la Limoges.

"Este important să amintim totodată că, în timp ce această Europă construită pentru a refuza războaie va vota duminică, oameni din Ucraina îşi vor risca viaţa, în aceeaşi zi, pentru a merge să voteze", a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, referindu-se la scrutinul prezidenţial ucrainean de la 25 mai, după luni de criză care a condus ţara pe marginea războiului civil.

"Europa este totodată încarnarea democraţiei", a continuat ministrul Agriculturii şi purtătorul de cuvânt al Executivului socialist.

"Da, fiecare etapă a fost dificilă, dar Europa a continuat să avanseze. În urmă cu 30 sau 35 de ani, cine s-ar fi gândit că este posibil să circule liber în ţările din Europa? Este necesar să nu uităm că, în urmă cu 30 sau 35, marca germană domina Europa", a adăugat el.
"Îi invit pe nostalgicii frontierelor Europei să-şi amintească ceea ce reprezenta acea perioadă
", a conchis Le Foll.

×
Subiecte în articol: paris Ucraina Proteste Ucraina Europa
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close