Antena 3 Externe UE a alcătuit ”lista neagră” a țărilor care ar putea ajunge ca Grecia

UE a alcătuit ”lista neagră” a țărilor care ar putea ajunge ca Grecia

de N.B.    |    13 Feb 2012   •   19:50
UE a alcătuit ”lista neagră” a țărilor care ar putea ajunge ca Grecia
Sursa foto: Foto: pragueinsider.org

Italia, Spania, Cipru și Ungaria au ajuns pe ”lista neagră” a țărilor din Uniunea Europeană cu cele mai vulnerabile state din comunitate, care, în lipsa unor măsuri economice rapide, ar putea ajunge în situația Greciei, scrie Mediafax.

De asemenea, UE are listă și cu țări aflate sub observație, acestea sunt Franţa, Belgia, Marea Britanie, Slovenia şi Bulgaria, arată un document care va fi prezentat marţi de comisarul pentru Afaceri Monetare, Olli Rehn, citat de Coreire della Sera.

Evaluarea UE se bazează pe analiza a zece indicatori economici, care în multe cazuri, precum cel al costurilor cu forța de muncă, oferă o imagine a realității economice.

Documentul este un avertisment și indică statele cele mai expuse la riscuri rezultate din dezechilibre macroeconomice.

Ca răspuns la criza datoriilor din zona euro, UE a înfiinţat un mecanism, intrat în vigoare în decembrie, care trimite semnale de alarmă dacă o economie se îndepărtează prea mult pe o cale greșită și are nevoie de măsuri de corecție pentru a evita o situație similară cu cea a Greciei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close