Antena 3 CNN Externe UE a suspendat negocierile cu Rusia privind vizele şi ameninţă cu sancţiuni economice

UE a suspendat negocierile cu Rusia privind vizele şi ameninţă cu sancţiuni economice

UE a suspendat negocierile cu Rusia privind vizele şi ameninţă cu sancţiuni economice
06 Mar 2014   •   19:39

Uniunea Europeană a adoptat o serie de sancţiuni politice împotriva Rusiei, suspendând negocierile pe tema acordului privind vizele, ameninţând şi cu măsuri economice dacă situaţia din Ucraina nu se va îmbunătăţi, informează MEDIAFAX.

Potrivit preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, şefii de stat şi de guvern au adoptat o strategie etapizată de sancţionare a Rusiei, scopul fiind constrângerea Moscovei să iniţieze negocieri pentru soluţionarea crizei din Ucraina.

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat, anterior, că liderii europeni nu vor anunţa sancţiuni împotriva Rusiei, joi, la Bruxelles, unde se vor întâlni pentru a discuta pe tema Ucrainei.

Liderii europeni se reunesc joi la Bruxelles pentru un summit extraordinar consacrat mijloacelor de a ajuta Ucraina să răspundă "agresiunii" ruse în Crimeea.

Decis în regim de urgenţă, luni, acest summit de criză va începe la ora 11.30 (12.30 ora României) printr-o întâlnire cu noul premier ucrainean, Arseni Iaţeniuk. Angela Merkel, François Hollande, David Cameron şi alţi 25 de lideri ai UE se vor reuni pentru a "dezbate situaţia din Ucraina şi reacţia UE".

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close