Antena 3 CNN Externe UE împlineşte marţi 26 de ani de la înfiinţarea spaţiului Schengen

UE împlineşte marţi 26 de ani de la înfiinţarea spaţiului Schengen

UE împlineşte marţi 26 de ani de la înfiinţarea spaţiului Schengen
Sursa foto: Foto: iatatravelcentre .com
13 Iun 2011   •   22:47

Uniunea Europeană va împlini marţi 26 de ani de la apariţia spaţiului Schengen, la circa o săptămână de la amânarea termenului de aderarea a României şi Bulgariei, informează Mediafax.

În acest sens, Comisia Europeană a publicat un comunicat pe site-ul său, în care Cecilia Malmström prezintă beneficiile acestui spaţiu fără control la frontiere, care s-a extins la 25 de ţori, de la cinci câte a cuprins iniţial.

"Crearea spaţiului Schengen este una dintre achiziţiile cele mai tangibile, mai populare şi mai de succes ale Uniunii Europene şi, dacă va fi necesar, va trebui să găsim modalităţi să îl îmbunătăţim", a declarat Malmström.



Mai mult decât atât, ea a subliniat responsabilitatea ţărilor de a-şi proteja graniţele externe în numele celorlalte state membre Schengen, salutând activitatea "excelentă" a agenţiei Frontex.

"Comisia Europeană consolidează în prezent normele Schengen şi integritatea Schengen pentru a face această cooperare mai solidă. Pentru ca Schengen să funcţioneze, statele membre trebuie să aibă încredere unele în altele", a adăugat comisarul european.



La sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul UE a decis că România şi Bulgaria trebuie să mai aştepte până la aderarea la Schengen, deşi amândouă au îndeplinit cerinţele tehnice.



×
Subiecte în articol: Schengen
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close