Antena 3 CNN Externe UE, îngrijorată de conflictul sirian: Lansăm un apel urgent, pentru a găsi o soluţie politică

UE, îngrijorată de conflictul sirian: Lansăm un apel urgent, pentru a găsi o soluţie politică

UE, îngrijorată de conflictul sirian: Lansăm un apel urgent, pentru a găsi o soluţie politică
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    06 Mai 2013   •   17:24
Uniunea Europeană s-a arătat îngrijorată, luni, de o posibilă propagare a conflictului sirian după raidurile israeliene care au avut loc vineri şi duminică în apropiere de Damasc. 
 
"Urmărim cu mare îngrijorare evoluţia situaţiei din jurul Siriei şi în special posibilitatea unui conflict care se va propaga dincolo de teritoriul actual", a declarat Michael Mann, purtătorul de cuvânt al şefei diplomaţiei europene, Catherine Ashton, potrivit AFP. 
 
Oficialul s-a abţinut de la pronunţarea explicită a numelui Israelului şi a avertizat asupra oricărui risc de escaladă. 
 
"Toată lumea trebuie să facă un efort pentru a nu pune în pericol stabilitatea deja foarte foarte precară şi fragilă din regiune", a declarat el. 
 
"Lansăm un apel urgent către toate părţile pentru a găsi o soluţie politică. Este singura cale posibilă", a adăugat el.
 
Israelul a desfăşurat, vineri şi duminică două raiduri în Siria, afirmând că vrea să împiedice un transfer de arme către mişcarea libaneză Hezbollah, aliată a Damascului şi Teheranului.
 
Potrivit Siriei, statul evreu a atacat în noaptea de sâmbătă spre duminică trei poziţii militare la nord-vest de Damasc, cu rachete lansate din avioane venite din Israel prin Liban.

Cel puţin 42 de militari sirieni au fost ucişi, iar alţi aproximativ 100 sunt de negăsit, după raidul israelian care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva a trei poziţii militare situate la nord de Damasc, a anunţat o organizaţie neguvernamentală.




 

×
Subiecte în articol: UE ingrijorare Siria
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close