Antena 3 CNN Externe UE introduce sancţiuni suplimentare contra Iranului

UE introduce sancţiuni suplimentare contra Iranului

UE introduce sancţiuni suplimentare contra Iranului
16 Iun 2010   •   04:38

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană au căzut de acord asupra unui nou pachet de sancţiuni UE contra Iranului pentru programul său nuclear, scrie ziarul belgian Le Soir .

Sancţiunile, separate de cele ale Consiliului de Securitate al ONU, impuse săptămâna trecută, vor fi discutate la summitul UE, pe 17 iunie.

Consiliul de Securitate al ONU a votat , săptămâna trecută, în favoarea unui al patrulea set de sancţiuni contra Iranului pentru refuzul republicii islamice de a-şi opri programul său nuclear.

Sancţiunile ONu includ controale financiare mai dure, extinderea embargoului asupra armelor, dar şi o îngheţare a activelor şi a dreptului de călătorie pentru zeci de companii şi persoane.

Potrivit publicaţiei citate, sancţiunile UE vor include o îngheţare a investiţiilor în sectorul petrolier şi de gaze al Iranului, interdicţie privind transferul de tehnologie şi echipament, dar şi oferirea de anumite servicii specializate.

Sancţiunile vor mai afecta şi exportul de mărfuri ce ar putea fi folosite la producerea de arme. De asemena, vor introduse restricţii de viză şi îngheţare a conturilor bancare ce aparţin Gărzilor Revoluţiei.

Este posibil să se interzică şi toate activităţile bancare pentru instituţiile iraniene în UE, dar şi intrarea feriborutului iranian IRISL în apele UE.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close