Antena 3 CNN Externe UE susţine propunerea Comisiei de la Veneţia privind reforma constituţională din Republica Moldova

UE susţine propunerea Comisiei de la Veneţia privind reforma constituţională din Republica Moldova

UE susţine propunerea Comisiei de la Veneţia privind reforma constituţională din Republica Moldova
Sursa foto: schuebel
20 Mar 2010   •   13:13

UE susţine soluţia propusă de Comisia de la Veneţia pentru depăşirea crizei politice şi a celei constituţionale din Republica Moldova, a declarat şeful delegaţiei UE la Chişinău, ambasadorul Dirk Schuebel, citat de Info-Prim Neo.

"Comisia de la Veneţia a propus o soluţie foarte bună pentru depăşirea crizei politice şi a celei constituţionale din Republica Moldova şi această soluţie este de a vota în Parlament schimbarea unui singur articol din Constituţie", a declarat ambasadorul Dirk Schuebel, precizând ca exprimă poziţia oficială a Uniunii Europene.

"Noi sperăm că cei patru lideri politici (liderii Alianţei pentru Integrare Europeană, n.r.) vor ajunge la un acord în baza supremaţiei legii, a statului de drept şi a Constituţiei. Comisia de la Veneţia a oferit o foarte bună cale de depăşire a crizei politice, recomandând să fie schimbat un singur articol din Constituţie (articolul care se referă la modalitatea alegerii şefului statului. n.red.), care să fie votat în Parlament", a mai spus Schuebel.

Liderii AIE au declarat că vor avea, în curând, un răspuns final privind reforma constituţională, care va fi în favoarea societăţii. Declaraţiile au fost făcute după ce liderii AIE au avut o întâlnire, cu uşile închise, vineri seara, cu reprezentanţii societăţii civile, apoi cu ambasadorii europeni şi cu cel al SUA, de la Chişinău.

Diplomaţii nu au făcut declaraţii pentru presă, iar câţiva lideri de opinie au îndemnat Alianţa să nu se grăbească cu referendumul şi să rezolve criza constituţională în Parlament.

Antena3.ro


×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close