Antena 3 CNN Externe Ultima apariţie în public a Ducesei de Cambridge. Kate se pregăteşte de naştere

Ultima apariţie în public a Ducesei de Cambridge. Kate se pregăteşte de naştere

Ultima apariţie în public a Ducesei de Cambridge. Kate se pregăteşte de naştere
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de G.S.    |    15 Iun 2013   •   19:35
Ducesa de Cambridge, însărcinată în opt luni, a avut, sâmbătă, ultima apariţie în public, înainte să nască, la parada care a sărbătorit cea de-a 87- a aniversare a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, informează AFP, conform Mediafax.
Marele absent al ceremoniei a fost soţul suveraniei, prinţul Philip, în vârstă de 92 de ani, care este spitalizat, după ce a suferit o operaţie la nivelul abdomenului, pe 7 iunie.
Kate, care trebuie să nască în iulie, a salutat mulţimea dintr-o caleaşcă ce s-a oprit în curtea Palatului Buckingham. Soţia prinţului William a participat la paradă într-un palton roz pal, cu o pălărie asortată şi a fost însoţită de soacra sa, Camilla şi de către cumnatul ei, prinţul Harry. 
Soţul său, al doilea în ordinea succesiunii la tron, a participat la paradă călare, îmbrăcat în uniformă militară.
Cu două zile înainte, Kate a participat la ultimul eveniment la care a apărut singură, înainte de naştere - botezul unei nave de croazieră în Southampton. 
Sexul primului copil al tânărului cuplu regal este unul dintre cele mai bine păzite secrete, dar indiferent dacă va fi fetiţă sau băieţel, copilul va face parte din linia de succesiune la tronul Marii Britanii. 
Sâmbătă, regina Elisabeta a II-a a asistat la parada trupelor militare şi la un spectacol aviatic, la Palatul Buckingham, înconjurată de familia regală. Imediat după ceremonii, regina şi-a vizitat soţul într-o clinică privată, unde este spitalizat. Prinţul Philip se simte mai bine, potrivit declaraţiilor de vineri ale Prinţului Charles. 
Ziua de naştere a reginei este pe 21 aprilie însă, din 1748, aniversarea oficială a suveranilor britanici are loc în iunie, cu o ceremonie numită "Trooping the Colour", care are ca origine pregătirile de război din trecut, când luptele erau precedate de o paradă cu toate steagurile, pentru ca acestea să nu fie încurcate de soldaţi, în timpul bătăliei.
 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close