Antena 3 CNN Externe Ultima discuție purtată între turnul de control și pilotul lui Kobe Bryant. Traiectoria bizară a elicopterului, înainte de a se prăbuși

Ultima discuție purtată între turnul de control și pilotul lui Kobe Bryant. Traiectoria bizară a elicopterului, înainte de a se prăbuși

Kobe Bryant a murit duminică dimineaţa într-un accident de elicopter, la Calabasas, în sudul Californiei. Kobe Bryant, în vârstă de 41 de ani, a evoluat timp de 20 de ani la echipa Los Angeles Lakers, cu care a câştigat cinci titluri de campion al NBA.

Ultima discuție purtată între turnul de control și pilotul lui Kobe Bryant. Traiectoria bizară a elicopterului, înainte de a se prăbuși
Sursa foto: Foto:FLIGHTRADER24
27 Ian 2020   •   15:17

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa în total în accidentul de elicopter în care au murit fostul mare baschetbalist american Kobe Bryant şi fiica sa Gianna. 

The Sun publică detalii despre ultimele discuții avute de pilotul baschetbalistului cu turnul de control, înainte ca aparatul de zbor să se prăbușească într-o minge de foc.

Din discuție reiese faptul că elicopterul în care se afla sportivul zbura la o altitudine mult prea joasă, nerespectând astfel condițiile meteo precare care au dus la această tragedie, după cum au specificat și purtătorii de cuvânt ai Poliției din Los Angeles.

”Elicopter 72EX, tot zburați prea jos pentru a vă putea urmări în acest moment”, spune la un moment dat turnul de control, fără să mai primească un răspuns.

Harta zborului arată cum elicopterul a făcut un ocol timp de aproximativ 15 minute, după care a încercat să se întoarcă pe ruta inițială, însă s-a prăbușit câteva minute mai târziu.

Elicopterul s-a prăbuşit la nord-vest de Los Angeles, iar potrivit autorităţilor locale, pompierii au primit un apel cu puţin înainte de ora 09:37 legat de accident, care a provocat un foc de vegetaţie pe un deal.

Los Angeles Times, care a citat o sursă din poliţie, a relatat că lipsa de vizibilitate a fost atât de accentuată încât poliţia din Los Angeles a lăsat la sol elicopterele sale până după-amiaza, când cerul s-a degajat.

''Situaţia meteorologică nu corespundea normelor minime de zbor'', a declarat pentru cotidian purtătorul de cuvânt al poliţiei , Josh Rubenstein.
 

 

×
Subiecte în articol: Kobe Bryant a murit Kobe Bryant
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close