Antena 3 CNN Externe Ultima supravieţuitoare de pe Titanic a murit la vârsta de 97 de ani

Ultima supravieţuitoare de pe Titanic a murit la vârsta de 97 de ani

Ultima supravieţuitoare de pe Titanic a murit la vârsta de 97 de ani
Sursa foto: Millvina Dean
01 Iun 2009   •   08:15

Millvina Dean, ultima supavieţuitoare de pe Titanic a încetat din viaţă, duminică. Femeia în vârstă de 96 de ani a a murit într-o casă de sănătate din Hampshire din sudul Angliei, scrie AFP.

În aprilie 1912, Milvina Dean, atunci în vârstă de numai două luni, a fost salvată de pe vasul Titanic împreună cu fratele şi mama sa. Tatăl ei, Frank, a fost printre cei 1.500 de pasageri şi membri ai echipajului care au murit.

Femeia şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii la Southampton, locul de unde a plecat Titanicul înainte de a se scufunda în Atlanticul de Nord.

Elizabeth Gladys Dean, pe care prietenii o strigau Millvina s-a născut la 12 februarie 1912. ea a fost cel mai tânăr pasager care s-a îmbarcat la bordul Titanicului.

Millvina Dean a fost cartograf în slujba Guvernului britanic în timpul celui de al doilea război mondial, apoi pentru o companie de inginerie.

La sfârşitul anulu trecut, bătrâna a fost nevoită să liciteze suvenirurile de pe vas. Avea nevoie de bani pentru a se întreţine şi a achita facturile la casa de bătrâni la care locuia. O săptămână la Woodsland Ridge, azilul de bătrâni la care a locuit femeia, costă nu mai puţin de 1.550 de lire sterline.

În urma licitaţiei, actorii Kate Winslet şi Leonardo DiCaprio, vedetele filmului "Titanic" i-au donat bătrânei suma de 30.000 de dolari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Titanic
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close