Antena 3 CNN Externe Ultima zi la conducerea Guvernului. Cum şi-a petrecut Berlusconi ultimele ore ca premier al Italiei

Ultima zi la conducerea Guvernului. Cum şi-a petrecut Berlusconi ultimele ore ca premier al Italiei

Ultima zi la conducerea Guvernului. Cum şi-a petrecut Berlusconi ultimele ore ca premier al Italiei
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
16 Noi 2011   •   09:44

Berlusconi a anunţat marţi, ultima sa zi la conducerea Guvernului italian, că în ultima perioadă a vorbit la telefon cu numeroşi lideri străini, inclusiv cu Barack Obama, Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel, informea AFP.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii cu o zi înainte de a preda puterea economistului Mario Monti, Il Cavaliere a anunţat că a vorbit la telefon cu preşedintele american. În plus, Berlusconi a vorbit şi cu preşedintele francez, cancelarul german şi premierii David Cameron (Marea Britanie), Recep Tayyip Erdogan (Turcia), Vladimir Putin (Rusia) şi Benjamin Netanyahu (Israel).

Tot prin intermediul telefonului a conversat şi cu George W. Bush, fostul preşedinte al Statelor Unite, şi cu preşedintele rus Dmitri Medvedev.

Medvedev i-a mulţumit lui Berlusconi

Berlusconi a dezvăluit şi faptul că Medevedev i-a trimis o scrisoare în care îi mulţumeşte personal pentru "munca preţioasă depusă în promovarea relaţiilor bilaterale" dintre Italia şi Rusia şi pentru "contribuţia apreciată" în cadrul relaţiilor internaţionale "a unuia dintre cei mai experimentaţi politicieni din lume".

Il Cavaliere a întreţinut relaţii strânse cu Rusia şi Israel. În schimb, relaţiile sale cu preşedintele francez şi cancelarul german au devenit tensionate în ultima perioadă.

Vestea demisiei lui Berlusconi, primită cu bucurie de mulţi italieni






 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close