Antena 3 CNN Externe Ultimele INFORMAŢII din Paris: "Democraţia franceză a fost ATACATĂ!" Un miting uriaş va avea loc în această seară în Place de la Republique

Ultimele INFORMAŢII din Paris: "Democraţia franceză a fost ATACATĂ!" Un miting uriaş va avea loc în această seară în Place de la Republique

Ultimele INFORMAŢII din Paris: "Democraţia franceză a fost ATACATĂ!" Un miting uriaş va avea loc în această seară în Place de la Republique
07 Ian 2015   •   16:49

Imamul moscheei din Paris, Dalil Boubakeur, a condamnat atacul terorist, pe care l-a numit "o adevărată declaraţie de război"
"Condamnăm cu fermitatea asemenea acte şi vom colabora cu autorităţile pentru aducerea vinovaţilor în faţa justiţiei", a spus acesta, citat de Le Figaro.

Fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, a condamnat şi el cu asprime atacul terorist:
"Democraţia noastră a fost atacată şi trebuie să o apărăm fără să precupeţim vreun efort", a declarat acesta.

Drapelul statului francez a fost coborât în bernă pe tot teritoriu ţării, în memoria celor care au fost ucişi astăzi.

Din ultimele informaţii, reiese că atacul a fost bine organizat, deorece teroriştii ştiau că sediul ziarului se afla sub protecţia poliţiei de câteva luni, în urma ameninţărilor primite de jurnaliştii acestei redacţii, spune un jurnalist cunoscut în Franţa, Barry Lando:
"Acest eveniment tragic a fost pus la punct cu minuţiozitate. Atacatorii ştiau unde stau poliţiştii şi n-au avut nicio problemă să-i lichideze pe aceştia", spune Lando.

Acesta este de părere că atentatul terorist va avea un impact uriaş asupra emigranţilor musulmani din toată Europa, în special în Germania, unde tensiunile şi valul de nemulţumiri a atins cote alarmante.

"Acest atac va justifica într-un fel manifestaţiile stradale. De data aceasta, reacţia Europei va fi foarte puternică", precizează Lando.

Potrivit Le Figaro, la ora 19.00, toţi parizienii sunt chemaţi să participe la un miting de proporţii în Place de la Republique. Iniţiative şi mobilizări similare au loc în toate marile oraşe franceze.

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo paris Nicolas Sarkozy
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close