Antena 3 CNN Externe Ultimele pregătiri pentru Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a | Corespondență specială Antena 3 din Londra

Ultimele pregătiri pentru Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a | Corespondență specială Antena 3 din Londra

A mai ramas o singură zi pana la evenimentele care vor marca jubileul de platina al Reginei Elisabeta. Marea Britanie va fi scena unor festivităţi şi petreceri de stradă fastuoase, în onoarea unuia dintre cei mai longevivi monarhi care au trăit vreodată. Ana Iorga si Filip Iorga sunt in inima Londrei, in locul in care maine va fi parada dedicata Reginei.

Ultimele pregătiri pentru Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a | Corespondență specială Antena 3 din Londra
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    01 Iun 2022   •   17:15

Miercuri este ultima zi de pregătiri pentru Jubileul Reginei. Așadar cel mai probabil, vor exista zone de restricții unde se vor amplasa diferite lucruri pentru desfășurarea de forțe de joi.

”La Londra, nimic nu pare să fie făcut la întâmplare, până și astfaltul are o nuanță roșiatică pentru a sugera un covor roșu, întins la picioarele monarhului.

Unii oameni au venit cu cortul de două zile, pentru a fi siguri că prind un loc cât mai în față pentru a o vedea pe Regină.

Mulți au venit doar să vadă repetițiile, pentru că garda călare a repetat câteva mișcări, au fost și repetiții pentru concertul de mâine seară. Au venit oameni din toată lumea, dovadă că evenimentul este unul de talie mondială”, a spus Ana Iorga. 

The Queen's Birthday Parade: Peste 1,700 de soldați, 400 de cai, 400 muzicieni vor participa la parada tradiţională care machează oficial ziua de naştere a Reginei.

Parada va începe la Buckingham Palace, iar pe traseu vor lua parte şi membri ai Familiei Regale, pe cal şi în trăsuri. Parada se va încheia cu survolarea evenimentului de către aeronave ale RAF, moment la care Regina şi membrii Familiei Regale vor asista din balconul Palatului Buckingham.

Momentul survolului va fi la 15.00 ora Ro.

Platinum Jubilee Beacons: Lanţurile de torţe, folosite în trecut drept mijloc de comunicare, au devenit acum un simbol al unităţii şi deseori sunt punctul central al unei ceremonii. Pentru prima dată, ceremonia torţelor a avut loc în 1897, la Jubileul de Diamant al Reginei Victoria.

Evenimente similare au avut loc în 1977, 2002 şi 2012, la Jubileurile de argint, aur şi diamant, şi în 2016, când Regina a împlinit 90 de ani. Peste 1,500 de torţe vor fi aprinse pe tot teritoriul UK, Channel Islands, Isle of Man şi în toate teritoriile.

Există trei tipuri de astfel de ceremonii:

* Principal Beacon - va fi aprinsă într-o ceremonie specială la Buckingham Palace

* Commonwealth Beacons - torţele vor fi aprinse în toate oraşele importante din Commonwealth - 54 în total

* Community Beacons – mii de torţe vor fi aprinse de comunităţile din UK, Channel Islands, Isle of Man şi în toate celelalte teritorii

Britanicii se asteaptă la o nouă perioadă de haos pe aeroporturi din cauza numărului uriaș de oameni care fie vin să participe la evenimentele cu ocazia Jubileului, fie pleacă în vacanță.

 

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close