Antena 3 CNN Externe Ultimul semn al înăspririi poziţiei faţă de Grecia: "Se comportă ca nişte CLOVNI"

Ultimul semn al înăspririi poziţiei faţă de Grecia: "Se comportă ca nişte CLOVNI"

Ultimul semn al înăspririi poziţiei faţă de Grecia: "Se comportă ca nişte CLOVNI"
Sursa foto: Foto: jewishbusinessnews.com
17 Iun 2015   •   18:12

Aliaţii bavarezi ai cancelarului german Angela Merkel au acuzat Guvernul grec că nu înţelege gravitatea situaţiei în negocierile privind datoria sa, secretarul general al CSU, Andreas Scheuer, numindu-i "clovni" pe politicienii aflaţi la guvernare la Atena, relatează Reuters, în pagina electronică.

Aceste declaraţii sunt ultimul semn al înăspririi poziţiei faţă de Grecia în rândul politicienilor europeni, înaintea unei întâlniri a miniştrilor din zona euro care poate fi ultima şansă de salvare a Greciei de la faliment la sfârşitul lunii.

Scheuer a declarat într-un interviu pentru cotidianul Rheinische Post publicat miercuri că Grecia a făcut prea puţine până în prezent pentru a rămâne în zona euro şi nu va fi un "compromis neglijent" doar de dragul menţinerii Greciei în blocul comunitar.

"Guvernul grec nu a realizat încă gravitatea situaţiei", a declarat Scheuer.

"Se comportă ca nişte clovni care stau în spatele clasei, deşi au primit avertizări explicite din toate părţile că ar putea să nu reuşească să treacă la următorul nivel", a adăugat el.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat marţi că vrea să facă tot ce poate pentru a menţine Grecia în zona euro dar a insistat că Atena şi creditorii săi trebuie să pună capăt impasului şi să ajungă la o înţelegere.

Merkel se confruntă cu o opoziţie tot mai puternică în rândurile conservatorilor de a acorda un nou împrumut Greciei. Germania este cel mai mare creditor al Greciei şi cel mai mare contribuitor la bugetul UE şi fondul de salvare al zonei euro.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel Grecia
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close