Antena 3 CNN Externe I-au smuls copilul din braţe şi au dus-o la Poliţie. După 24 de ore, a fost sunată să-i ridice cadavrul

I-au smuls copilul din braţe şi au dus-o la Poliţie. După 24 de ore, a fost sunată să-i ridice cadavrul

I-au smuls copilul din braţe şi au dus-o la Poliţie. După 24 de ore, a fost sunată să-i ridice cadavrul
Sursa foto: Foto: www.hrw.org
27 Oct 2015   •   17:14

Umarali Nazarov avea numai cinci luni când a murit. Cauza morţii este necunoscută. Ceea ce se ştie este că a murit departe de familia sa, într-un spital din St. Petersburg, la mai puţin de 24 de ore după ce a fost smuls din braţele mamei sale, Zarina Yunusova (21 de ani), imigrantă din Tajikistan.

Pe 13 octombrie, autorităţile ruse au inspectat clădirea în care locuia tânăra mamă. Aceasta a fost reţinută alături de mai mult membri ai familiei sale. Cum tânăra nu avea acte de identificare asupra ei, a fost dusă la Poliţie şi ţinută acolo mai multe ore, timp în care nu a ştiut unde se află copilul ei.

După ce a fost eliberată, tinerei i s-a spus că bebeluşul ei se află la un spital. S-a dus în grabă acolo, însă personalul medical nu a lăsat-o să-şi vadă copilul pe motiv că se încheiase programul de vizită. I s-a spus să revină.

A doua zi de dimineaţă, tânăra a primit un telefon şi a fost anunţată că trebuie să ajungă la spital pentru a ridica trupul copilului ei care murise.

Acesta este numai unul dintre cazurile de abuz la care sunt supuşi imigranţii în Rusia. Cazul a fost adus în atenţia publicului de Organizaţia Human Rights Watch.










×
Subiecte în articol: imigranti Rusia bebelus mort
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close