Un agent de securitate al Ambasadei Italiei la Sanaa a fost răpit

de Antena3.ro    |    29 Iul 2012   •   20:48
Un agent de securitate al Ambasadei Italiei la Sanaa a fost răpit Foto: filmcomment.com

Un agent de securitate al ambasadei italiene la Sanaa a fost răpit duminică de către bărbaţi înarmaţi, potrivit unei surse diplomatice occidentale şi serviciilor de securitate yemenite, relatează AFP.
   
Bărbatul, un cetăţean italian, a fost răpit de către doi bărbaţi înarmaţi în apropierea sediului ambasadei din cartierul Hadda, în sud-vestul capitalei yemenite, au precizat aceste surse.
   
"A fost condus spre o destinaţie necunoscută", a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate yemenite, adăugând că a fost deschisă o anchetă, într-o încercare de a îi identifica pe răpitori şi de a-l localiza pe agentul italian de securitate.
   
"Confirmăm că un cetăţean italian muncind ca agent de securitate la ambasada (italiană de la Sanaa) a fost răpit", a declarat, la Roma, un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe.
   
"Celula de criză de la Ministerul de Externe a fost activată şi coordonează eforturile în vederea eliberării sale", a adăugat purtătorul de cuvânt, refuzând să ofere orice altă precizare, cu scopul de a "nu compromite aceste eforturi".
   
Yemenul este teatrul unor răpiri frecvente de străini de către triburi puternic înarmate, care utilizează acest mijloc de presiune pentru a impune revendicări autorităţilor.
   
Peste 200 de persoane au fost răpite în Yemen, în ultimii 15 ani. Ele au fost eliberate în marea lor majoritate tefere şi nevătămate.
   

x close