Antena 3 CNN Externe Un alpinist dispărut în urmă cu 32 de ani, a fost găsit CONGELAT pe Mont Blanc

Un alpinist dispărut în urmă cu 32 de ani, a fost găsit CONGELAT pe Mont Blanc

Un alpinist dispărut în urmă cu 32 de ani, a fost găsit CONGELAT pe Mont Blanc
10 Iul 2014   •   15:53

Salvamontiştii francezi au făcut o descoperire neaşteptată pe masivul Mont Blanc (foto) din Munţii Alpi. Ei au găsit cadavrul unui alpinist dispărut în urmă cu 32 de ani, conservat perfect într-un bloc de gheaţă.

Trupul neînsufleţit al lui Patrice Hyvert, care la vremea dispariţiei era un tânăr ghid montan, a fost descoperit săptămâna trecută, după cum relatează publicaţia Le Dauphine Libere.

Hyvert a fost văzut ultima oară în viaţă la data de 1 martie 1982, când avea vârsta de 23 de ani. În ziua fatidică el a ales să facă o escaladă solitară pe versantul "Aiguille Verte", parte a masivului Mont Blanc, neştiind că vremea avea să se înrăutăţească brusc în acea după-amiază.

Un alt alpinist a fost salvat de pe munte două zile mai târziu, dar în ciuda căutărilor perseverente, Hyvert nu a fost găsit niciodată.

Autorităţile locale au confirmat că trupul congelat aparţine alpinistului dispărut, poliţiştii găsind în buzunar un act de identitate al celui pierdut în nămeţi în urmă cu peste trei decenii.

Descoperirea macabră i-a provocat un şoc puternic tatălui lui Hyvert, Gerard, un bătrân în vârstă de 82 de ani.

"La fel ca Patrice, sunt un iubitor al muntelui şi aş fi preferat ca fiul meu să rămână acolo sus. Îi era mai bine pe munte, acolo unde se simţea în elementul lui, decât într-un coşciug", spune părintele îndurerat.

Mont Blanc produce anual zeci de victime din cauza terenului extrem de accidentat şi a condiţiilor meteo, care se schimbă imprevizibil, de la oră la oră. Trupurile celor care pier aici sunt deseori găsite la mult timp după dispariţie, atunci când stratul de zăpadă se diminuează şi gheaţa începe să se topească.

×
Subiecte în articol: salvamontisti alpinist
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close