Antena 3 Externe Un alt oficial francez se opune aderării României la Schengen: "Cu titlu personal, mă opun"

Un alt oficial francez se opune aderării României la Schengen: "Cu titlu personal, mă opun"

07 Oct 2013   •   12:10
Un alt oficial francez se opune aderării României la Schengen: "Cu titlu personal, mă opun"

Un influent senator socialist francez, François Rebsamen, primarul oraşului Dijon, se opune "cu titlu personal" aderării României la Spaţiul Schengen, relatează postul France 3, citat de Mediafax.
   
"Cu titlu personal, mă opun să aibă loc o extindere a Spaţiului Schengen în prezent", a spus Rebsamen, preşedintele grupului socialist în Senat. "Mă gândesc la România", a declarat el duminică, într-o emisiune a postului de radio al comunităţii evreieşti RJC.
   
Najat Vallaud-Belkacem, o purtătoare de cuvânt a Guvernului a declarat, la sfârşitul lui septembrie, că "nu sunt întrunite condiţiile" unei aderări a Bulgariei şi României la acest spaţiu de liberă circulaţie din care fac parte 26 de ţări (22 din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, plus alte patru state). Guvernul francez a exprimat această poziţie în contextul unei polemici dure pe tema integrării romilor în Franţa, înaintea alegerilor municipale şi europene.
   
De asemnea, senatorul-primar din cadrul Partidului Socialist (PS, la putere) l-a apărat, la începutul lui octombrie, pe ministrul francez de Interne Manuel Valls, care a declanşat această polemică afirmând că doar o minoritate a romilor se poate integra în Franţa. "Îl susţin total pe Valls în problema romilor", declara François Rebsamen pe 1 octombrie.
   
Membră UE din 2007, România, la fel ca Bulgaria, încearcă să adere la Spaţiul Schengen din 2011, însă unele membre ale blocului apreciază că este necesar ca mai întâi Bucureştiul să înregistreze progrese în lupta împotriva corupţiei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close