Antena 3 Externe Un american a fost arestat în România când încerca să le vândă arme talibanilor. El a fost condamnat la 25 de ani de închisoare

Un american a fost arestat în România când încerca să le vândă arme talibanilor. El a fost condamnat la 25 de ani de închisoare

de M.Z.    |    26 Sep 2013   •   07:20
Un american a fost arestat în România când încerca să le vândă arme talibanilor. El a fost condamnat la 25 de ani de închisoare
Sursa foto: Foto: en.wikipedia.org
Americanul Alwar Pouryan, arestat în România în februarie 2011, a fost condamnat miercuri la 25 de ani de închisoare, pentru că a încercat să livreze armament şi muniţie de peste 25 de milioane de dolari talibanilor în Afganistan, a anunţat procurorul New York-ului.
 
Pouryan, în vârstă de 38 de ani, care a fost arestat în România împreună cu alt american, a fost condamnat de un tribunal federal de la New York pentru că a încercat să "furnizeze material talibanilor", constând în "arme de tip militar" ca rachete antiaeriene.

"Alwar Pouryan era un american pregătit să facă totul pentru a face afaceri cu talibanii, acceptând să furnizeze acestei organizaţii narco-teroriste arme de tip militar care ar fi pus în joc viaţa unui număr infinit de persoane nevinovate", a declarat procurorul New York-ului, Preet Bharara, informează AFP, potrivit Mediafax.


 
Începând din toamna lui 2010 şi până la arestarea sa în februarie 2011, Alwar Pouryan şi complicele său Oded Orbach au comunicat cu un agent din cadrul Agenţiei americane de luptă împotriva drogurilor (DEA) care s-a prezentat drept un interlocutor taliban.
 
În cursul unor întâlniri în Ghana, Ucraina şi România, cei doi complici au căutat să organizeze vânzări de armament pe care talibanii voiau să le utilizeze împotriva unor ţinte americane în Afganistan. În acest arsenal, în valoare totală de peste 25 de milioane de dolari, tribunalul citează între altele rachete antiaeriene, rachete antitanc, lansatoare de grenade şi puşti de asalt de tip M16.
 
Rachetele antiaeriene urmau să servească protejării laboratoarelor de heroină deţinute de către talibani împotriva unor atacuri cu elicoptere americane.

 

×
Subiecte în articol: arme

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close