Antena 3 CNN Externe Un american a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru susţinerea Al-Qaida

Un american a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru susţinerea Al-Qaida

Un american a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru susţinerea Al-Qaida
Sursa foto: Foto: www.foreignpolicy.com
de S.T.    |    18 Dec 2014   •   14:12

Un american de origine indiană a fost condamnat miercuri în Miami la 15 ani de închisoare pentru susţinerea financiară a unor organizaţii având legături cu organizaţia islamistă Al-Qaida în Siria şi în Somalia, a anunţat Departamentul Justiţiei, relatează AFP.

Gufran Ahmed Kauser Mohammed, în vârstă de 31 de ani, a pledat vinovat în iulie pentru susţinerea materială a unei organizaţii teroriste, în acest caz Al-Qaida, Frontul al-Nosra din Siria şi islamiştii shebab din Somalia.

El a fost arestat în august 2013 la Dammam, în Arabia Saudită, unde locuia împreună cu soţia şi fiica sa, iar ulterior a fost transferat la Miami de Biroul Federal de Investigaţii (FBI).

Gufran Ahmed Kauser Mohammed a făcut mai multe transferuri de fonduri în Africa de Est, pentru susţinerea somalezilor shebab, iar ulterior unui agent FBI sub acoperire, crezând că acesta strânge fonduri pentru gruparea Frontul al-Nosra, filiala Al-Qaida în Siria.

El a fost inculpat în acelaşi timp cu cetăţeanul kenyan Mohamed Hussein Said, care era intermediar între islamiştii shebab şi Gufran Ahmed Kauser Mohammed.

×
Subiecte în articol: al-Qaida american Miami inchisoare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close